תמונה מתכון פחזניות קראמבל | ללוש - מתכוני קינוחים אונליין

פחזניות קראמבל

אחד מהקינוחים אהובים והפופולאריים בישראל שאפשר למצוא אותם בכל מיני ורסיות מהמאפיות הכי פשוטות עד למסעדות הכי שוות. מתכון לפחזניות אך הפעם עם קצפת מושלמת וציפוי של קראמבל מעל! מתכון מושלם ומושקע לפחזניות הכי טעימות שתוכלו לבקש.

סוג מתכון

חלבי

זמן הכנה

שעה וחצי

דרגת קושי

קל

אהבתם? שתפו:

*בתיאום מראש ניתן להזמין מארזי קינוחים לכל סוגי האירועים, שבתות וחגים.
*חלק מהתמונות להמחשה בלבד.

המרכיבים:


  • 250 מ״ל מים
  • 100 גרם חמאה
  • 3 כפיות סוכר לבן
  • קורט מלח
  • 1 כוס קמח לבן
  • 4 ביצים
  • לקצפת: 500 מ״ל שמנת מתוקה (2 מיכלים)
  • 5 כפות אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • לקראמבל: 80 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם קמח לבן
  • 100 גרם סוכר חום

אופן הכנה:

1
מחממים תנור ל-180 מעלות
2
מכינים את הקראמבל - במעבד מזון מערבלים חמאה,קמח וסוכר חום עד היווצרות גושי בצק גדולים. מוציאים את הבצק ומעבדים לגוש אחד. מניחים את הבצק בין שני ניירות אפיה ומרדדים למלבן דק. מעבירים לקירור במקפיא למשך כשעתיים.
3
מכינים את הפחזניות - בסיר קטן על אש בינונית מביאים לרתיחה מים, חמאה, סוכר ומלח. ברגע שהתערובת מגיעה לרתיחה מוסיפים את כל כמות הקמח ומערבבים היטב עד להטמעה. מסירים מהאש ומצננים כ3 דקות, מוסיפים בכל פעם ביצה אחת ומערבבים היטב עד הטמעה.
4
מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנטר משונן ומזלפים על גבי תבנית מרופדת נייר אפיה את הפחזניות.
5
מוציאים את הקראמבל מהמקפיא וקורצים עיגולים בקוטר של כ3 ס״מ. מניחים מעל כל פחזניה עיגול קראמבל.
6
אופים במשך כ24 דקות, בזמן הזה לא לפתוח את דלת התנור. לאחר 24 דקות פותחים מעט את דלת התנור ליצירת חריץ קטן ואופים במשך 5 דקות נוספות.
7
מוציאים את התבנית ומחוררים חריץ קטן בתחתית כל פחזניה.
8
מכינים את הקצפת- בקערת מיקסר מערבלים במהירות גבוהה את השמנת המתוקה עד היווצרות קרם במרקם יוגורט. מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבלים במהירות נמוכה יותר למשך 1-2 דקות נוספות.
9
מעבירים את הקצפת לשק זילוף, מזלפים את הקצפת בתוך כל פחזניה דרך החריץ שיצרנו קודם לכן.

פחזניות קראמבל – קצת רקע ומידע על הקינוח:

אחד מהקינוחים אהובים והפופולאריים בישראל שאפשר למצוא אותם בכל מיני ורסיות מהמאפיות הכי פשוטות עד למסעדות הכי שוות.
מתכון לפחזניות אך הפעם עם קצפת מושלמת וציפוי של קראמבל מעל! מתכון מושלם ומושקע לפחזניות הכי טעימות שתוכלו לבקש.

המתכון הנ"ל של הפחזניות הוא חלבי – אז לכל שומרי הכשרות שימו לב המתכון הינו חלבי.
זמן העבודה של המתכון הוא כשעה וחצי בלבד (לא כולל זמן של הקפאות וכו').
והוא מחלק לשלושה חלקים שונים.

פחזניות קראמבל מתכון

  1. מכינים את הפחזניות
  2. הכנת הקצפת
  3. ציפוי קראמבל

אז למה אתם מחכים שנתחיל?

אז להכנת הפחזניות תצטרכו את המרכיבים הבאים:

מים, חמאה, סוכר לבן, מלח, קמח לבן וביצים.

בשביל להכין את הקצפת תזדקקו לשמנת מתוקה, אבקת סוכר ותמצית וניל.

לקראמבל תצטרכו חמאה רכה, קמח לבן וסוכר חום.

*הערה חשובה: נא להשתמש בכמות המדויקת של המרכיבים שרשמנו בדף המתכון.

אופן ההכנה למתכון לפחזניות עם קראמבל כולל בתוכו כ-9 שלבים בלבד.

כאשר בשלב הראשון חשוב מאוד לא לשכוח לחמם מבעוד מועד את התנור לכ-180 מעלות, שיגיע לטמפרטורה הרצויה.

בשלב השני אנו נכין את הקראמבל באמצעות מעבד מזון שבו מזון מערבלים חמאה ,קמח וסוכר חום עד היווצרות גושי בצק גדולים. מוציאים את הבצק ומעבדים לגוש אחד.
מניחים את הבצק בין שני ניירות אפיה ומרדדים למלבן דק. מעבירים לקירור במקפיא למשך כשעתיים.

בשלב השלישי נכין את הפחזניות בסיר קטן על אש בינונית מביאים לרתיחה מים, חמאה, סוכר ומלח.
ברגע שהתערובת מגיעה לרתיחה מוסיפים את כל כמות הקמח ומערבבים היטב עד להטמעה. מסירים מהאש ומצננים כ3 דקות,
מוסיפים בכל פעם ביצה אחת ומערבבים היטב עד הטמעה.

בשלב התשיעי והאחרון רק תצטרכו להעביר את הקצפת לשק זילוף ולמלא את הפחזניות
ומעל לפזר הקראמבל המושלם שיצרתם.

*הערות: מתכון זה מעט מורכב ממתכונים רגילים להכין חשוב מאוד לעבור שלב אחר שלב באופן מדויק אחרי
שלבי המתכון והמרכיבים שלו.

בגלל ייחודיות המתכון הטעם והמורכבות אנו מחשיבים את מתכון זה כמתכון חגיגי שמומלץ להכין בחגים.
מוזמנים למצוא מתכונים שווים נוספים לחגים בקטגוריה שלנו: 'קינוחים לחגים'

בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:

במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂

אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂

אוהבים, צוות ללוש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שאולי תאהבו: