פאי שוקולד פרווה – קצת רקע ומידע על הקינוח:
מתכון טעים בטירוף לפאי שוקולד – בגרסת הפרווה (קיים באתר גם בגרסה החלבית).
שעה וחצי של הכנה בלבד ויש לכם פאי שוקולד מושלם שכל מי שיאכל פשוט ילקק את האצבעות.
אחד הדברים שתמיד טוב שיהיה בבית ללא ספק, זה קינוח פרווה.
במיוחד לאלו ששומרים כשרות ואת זמן ההמתנה בין אכילת בשר וחלב.
קינוחים פרווה אלו קינוחים שתמיד כיף שיש בצנצנת בבית או במקרר שאפשר לאכול בכל עת שמתחשק לנו.
המתכון הוא פרווה. אז לכל שומרי הכשרות המתכון פרווה אין לכם למה לדאוג.
אורך תהליך של הכנת המתכון הוא כשעה וחצי.
דרגת הקושי היא בינונית אך אנחנו מתחייבים שהיצמדות למרכיבים ולאופן הכנה מבטיחים הצלחה בהכנת הפאי.
במידה ולא הצלחתם משהו, אנחנו כאן לכל שאלה 🙂
המרכיבים במתכון זה מחולקים הפעם ל-2 חלקים:
- לבצק פריך.
- למלית שוקולד.
להכנת הבצק הפריך תצטרכו: קמח לבן, מחמאה, מלח, ביצה, סוכר לבן ותמצית וניל.
להכנת מלית השוקולד תצטרכו: שוקולד מריר, מחמאה, ביצים, סוכר לבן, קמח, אבקת אפייה ומלח.
*שימו לב: לשימוש במדויק בכמויות ואופן השימוש וההכנה בכל מרכיב נא עבדו לפי ההוראות המדויקות!
הכמות שתצא לכם מהמתכון הזה הוא תבנית קוטר 22.
פאי שוקולד פרווה
אופן ההכנה של המתכון הזה הוא כולל בתוכו כ-7 שלבים בלבד, ואלה השלבים.
- בשלב הראשון נכין את הבצק הפריך כך: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים היטב את המרכיבים הבאים:
מחמאה, סוכר, מלח, תמצית וניל וקמח עד קבלת תערובת פירורית. - קחו קערה נפרדת ותטרפו בה את הביצה והוסיפו לקערת המיקסר תוך כדי ערבול בהדרגה עד קבלת בצק אחיד.
- עטפו את הבצק בניילון נצמד והעבירו למקרר לקירור למשך כחצי שעה.
- כעת, נכין את מלית השוקולד: קחו קערה והמיסו במיקרוגל שוקולד מריר יחד עם מחמאה עד קבלת תערובת שוקולד אחידה.
- לאחר מכן הוסיפו את המרכיבים הבאים: ביצים, סוכר, קמח, מלח ואבקת אפיה ומערבלים היטב בעזרת מטרפה עד איחוד.
- הוציאו את הבצק מקירור, רדדו לעובי של כ-1 ס״מ ותשטחו את הבצק על תבנית פאי,
את הקצוות חותכים בעזרת סכין חדה. מחוררים מעט את תחתית הפאי בעזרת מזלג והכניסו להקפאה למשך כ-20 דקות. - תחממו את התנור ל-180ממעלות ואופים את התחתית למשך כ-15 דקות עד הזהבה קלה,
יוצקים את מלית השוקולד מעל התחתית ואופים למשך כ20 דקות נוספות.
—
מתכונים נוספים לפאי:
לאוהבי הפאי יש לנו מתכונים נוספים במיוחד בשבילכם:
מתכון לפאי שוקולד | פאי פקאן וחלבה | פאי שוקולד וקצפת | פאי תפוחים מתכון | קראק פאי מתכון | פאי פקאן פרווה | פאי פקאן חלבי
—
עוגות בחושות
קצת מידע על עוגות בחושות, כיום הסוג הפופולרי ביותר שמכינים בכל העולם וגם במטבח הישראלי זוהי העוגה הבחושה.
למי שלא יודע למה היא נקראת כך אז למעשה אנו מדברים על עוגה שכל מרכיביה מעורבלים יחדיו במערבל
או בצורה ידנית כאשר לאחר שלב זה מוסיפים אליה קמח וחומרי תפיחה נוספים.
עוגות קרות
קצת מידע על עוגות קרות, אנשים רבים מעדיפים כיום עוגות קרות על פני עוגות בחושות או עוגות שמרים מסוימות.
הסיבה היא מעבר לטעם והמרקם הנפלא והקר גם התחושה שאנו אוכלים עוגה קרה שמקררת את הגוף ומביאה עמה תחושה
כיפית ונעימה – מעבר לטעם המשובח של מרכיבים מסוימים שיוצאים מהמקרר ישירות לפה שלכם.
אין טעים יותר או טעים פחות בעת הכנת עוגה או בחירת עוגה – הכל עניין של טעם.
יש כאלו שמעדיפים את העוגות הבחושות – ויש כאלו שמעדיפים את העוגות הקרות.
אצלנו באתר תוכלו למצוא את כל המינים והסוגים שרק תוכלו לרצות? יש משהו שבא לכם ואין? תכתבו לנו ונדאג לזה!
—
מתכונים לעוגות
מעוניינים במתכונים נוספים לעוגות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגות בחושות' , 'עוגות קרות'
את כל המתכונים של העוגות הקיימים באתר תוכלו לראות באתר תחת קטגוריה 'עוגות'
—
בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:
- קינוחים לשבת: עוגות לשבת – עוגיות לשבת – מה מומלץ?
- קינוח לסוכות: איזה קינוחים הכי כדאי להכין בסוכות?
- איזה קינוחים ילדים הכי אוהבים להכין?
- עוגות: עוגות בחושות – עוגות קרות – כל מה שצריך לדעת
- עוגות לשבועות: אילו עוגות הכי מומלץ להכנה בחג השבועות?
- מתכונים לעוגות גבינה – עשה ואל תעשה
- עוגות בחושות: אחסון עוגות – הקפאת עוגות – מה מומלץ ולמה?
- אחסון במטבח: פתרונות אחסון למטבח קטן – איך לאחסן חומרי אפייה?
—
במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂
אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂
אוהבים, צוות ללוש.