עוגת תפוחים מעלפת – קצת רקע ומידע על העוגה:
מחפשים אחר עוגת התפוחים המושלמת? המתכון הבא בדיוק בשבילכם! מתכון לעוגת תפוחים מעלפת.
עוגה פרווה על טהרת התפוחים עם ציפוי מייפל ב-40 דקות עבודה בלבד! אז למה אתם מחכים?
העוגה הזו הינה פרווה אז כל שומרי הכשרות שימו לב העוגה הינה פרווה.
זמן ההכנה של העוגה הוא עד כ-40 דקות בלבד!! פחות משעה ויש לכם עוגת תפוחים מעלפת!
דרגת הקושי הינה קלה לכן אנחנו מבטיחים שהיצמדות למרכיבים ושלבי ההכנה ותצליחו להכין את המתכון.
אנחנו פה לכל שאלה כמובן במידה ואתם מסתבכים בשלב מסוים! 🙂
עוגת תפוחים מעלפת
הכמות שיוצאת מהכנת המתכון הנ"ל: 2 תבניות אינגליש קייק.
מרכיבי המתכון פשוטים מאוד ואלו המרכיבים:
5 תפוחים, סוכר לבן, קינמון, ביצים, קמח לבן, תמצית וניל, אבקת אפייה, שמן ושקדים פרוסים.
לציפוי תצטרכו כוס מייפל.
*שימו לב: בכמויות מדויקות נא להשתמש באופן מדויק בחלק העליון של דף המתכון – זה קריטי להצלחת המתכון.
אופן ההכנה של "עוגת תפוחים מעלפת" כולל בתוכו כ-7 שלבים בלבד.
בשלב הראשון מה שצריך לעשות זה: מחממים תנור ל-160 מעלות
בשלבים 2 עד 5 (כולל) מכינים את העוגה:
- תקלפו את התפוחים ותחתכו אותם לקוביות. לאחר מכן הניחו בקערה יחד עם 2 כפות מכמות הסוכר הלבן,
כף מכמות הקמח ואת הקינמון ותערבו טוב טוב עד אשר תקבלו ציפוי מלא של התפוחים. - קחו קערה נפרדת (נוספת) תטרפו בעזרת מטרפה את הביצים היטב יחד עם יתר הסוכר הלבן עד שתקבלו קצף תפוח ויציב.
לאחר מכן הוסיפו את השמן ותמצית וניל ותטרפו היטב עד הטמעה. - הוסיפו את הקמח יחד עם אבקת האפייה ותערבלו עד שתקבלו בלילה אחידה.
- הוסיפו את התפוחים ותערבו עד שתקבלו בלילה אחידה.
שלב 6 זהו שלב העברה לתבניות ואפייה בתנור: תשמנו את התבניות אינגליש קייק היטב וצקו אליהן את הבלילה.
לאחר מכן תפזרו שקדים פרוסים והכניסו אל התנור לאפייה למשך זמן של 30-35 דקות.
העוגה מוכנה כאשר נועצים קיסם במרכז העוגה והוא יוצא יבש עם פירורים לחים.
השלב האחרון: כאשר אתם מוציאים את העוגות מן התנור לאחר סיום האפייה תזלפו מעל כל עוגה מייפל והניחו להם להצטנן.
—
עוגות בחושות
קצת מידע על עוגות בחושות, כיום הסוג הפופולרי ביותר שמכינים בכל העולם וגם במטבח הישראלי זוהי העוגה הבחושה.
למי שלא יודע למה היא נקראת כך אז למעשה אנו מדברים על עוגה שכל מרכיביה מעורבלים יחדיו במערבל
או בצורה ידנית כאשר לאחר שלב זה מוסיפים אליה קמח וחומרי תפיחה נוספים.
—
מתכונים לעוגות
מעוניינים במתכונים נוספים לעוגות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגות בחושות' , 'עוגות קרות'
את כל המתכונים של העוגות הקיימים באתר תוכלו לראות באתר תחת קטגוריה 'עוגות'
—
בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:
- קינוחים לשבת: עוגות לשבת – עוגיות לשבת – מה מומלץ?
- קינוח לסוכות: איזה קינוחים הכי כדאי להכין בסוכות?
- איזה קינוחים ילדים הכי אוהבים להכין?
- עוגות: עוגות בחושות – עוגות קרות – כל מה שצריך לדעת
- עוגות לשבועות: אילו עוגות הכי מומלץ להכנה בחג השבועות?
- מתכונים לעוגות גבינה – עשה ואל תעשה
- עוגות בחושות: אחסון עוגות – הקפאת עוגות – מה מומלץ ולמה?
- אחסון במטבח: פתרונות אחסון למטבח קטן – איך לאחסן חומרי אפייה?
—
במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂
אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂
אוהבים, צוות ללוש.