עוגת שמרים שוקולד השחר – קצת רקע ומידע על העוגה:
מתכון ארוך אבל העוגה הבסיסית והטעימה ביותר. עוגת שמרים מלאה בשוקולד השחר הטוב והמוכר,
עוגה שתמיד כיף שיש בבית לאורחים ולבני המשפחה בכל זמן. עוגה פריכה, עסיסית וטעימה בטירוף!
העוגה הזאת הינה חלבית – אז לכל שומרי הכשרות שימו לב העוגה חלבית.
זמן ההכנה של הקינוח הוא כשעתיים מלאות, מהתחלה ועד סופו של המתכון (כולל התפחה).
דרגת הקושי הינה בינונית לכן אנחנו מבטיחים שהיצמדות למרכיבים ושלבי ההכנה ותצליחו להכין את המתכון.
אנחנו פה לכל שאלה כמובן במידה ואתם מסתבכים בשלב מסוים! 🙂
עוגת שמרים שוקולד השחר
המרכיבים להכנת המתכון מתחלקים לשלושה חלקים:
- המרכיבים להכנת העוגה.
- הכנת המלית.
- הכנת סירופ הסוכר לעוגה.
מרכיבי המתכון של המתכון הנ"ל פשוטים מאוד ואלו המרכיבים:
קמח לבן, שמרים יבשים, סוכר לבן, שמן קנולה, ביצים, מים פושרים וקורט מלח.
להכנת המלית תצטרכו בסה"כ שוקולד השחר.
להכנת סירופ הסוכר תצטרכו מים רותחים וסוכר לבן.
*שימו לב: בכמויות מדויקות נא להשתמש באופן מדויק בחלק העליון של דף המתכון – זה קריטי להצלחת המתכון.
כפי שציינו כבר לפני כן דרגת הקושי היא בינונית לכן תוכלו להכין את העוגה הזאת בכיף ובקלות,
ואנו מתחייבים שהיצמדות למרכבי המתכון ולכל שלבי אופן ההכנה – כולם יצליחו.
ואם לא – אנחנו כאן לכל שאלה עבורכם 🙂
אלה השלבים שלב אחר שלב:
- קחו גדולה ובה הניחו את המרכיבים הבאים: קמח הלבן יחד עם הסוכר, מלח ושמרים. מומלץ שהשמרים לא יגעו
בקמח בהנחה הראשונית, ניתן להניח על הסוכר. - הוסיפו את הביצים, מים פושרים ושמן ולשים היטב במשך כחמש דקות עד לקבלת בצק אחיד.
במידה והבצק יבש מידי אפשר להוסיף עוד מים. זה בסדר שהבצק דביק, לא להוסיף עוד קמח. - שמנו את הבצק והעבירו להתפחה כשעה.
- כעת חלקו את הבצק לשניים ומרדדים לעובי של כ1/2 ס"מ את הבצק.
- מורחים ממרח שוקולד השחר על הבצק ומקפלים לחצי, מרדדים מעט ומגלגלים את מלבן הבצק לרולדה.
- את הרולדה חוצים לאורכה לשני חלקים וקולעים לצמה.
- העבירו לתבנית משומנת ואופים כחצי שעה בתנור שחומם ל180 מעלות עד שהעוגה מוזהבת היטב.
- בשלב זה נכין את הסירופ: שופכים לסיר חצי כוס מים יחד עם חצי כוס סוכר ומביאים לרתיחה. מורידים את הסיר מהאש לאחר שהסירופ מצטמצם מעט.
- לאחר האפייה כעת מברישים את העוגה בסירופ הסוכר ושומרים את העוגה אטומה בטמפרטורת החדר.
- מומלץ לחמם פרוסת עוגה כ-10 שניות במיקרו או מספר דקות בתנור לפני ההגשה.
—
עוגות בחושות
קצת מידע על עוגות בחושות, כיום הסוג הפופולרי ביותר שמכינים בכל העולם וגם במטבח הישראלי זוהי העוגה הבחושה.
למי שלא יודע למה היא נקראת כך אז למעשה אנו מדברים על עוגה שכל מרכיביה מעורבלים יחדיו במערבל
או בצורה ידנית כאשר לאחר שלב זה מוסיפים אליה קמח וחומרי תפיחה נוספים.
עוגות קרות
קצת מידע על עוגות קרות, אנשים רבים מעדיפים כיום עוגות קרות על פני עוגות בחושות או עוגות שמרים מסוימות.
הסיבה היא מעבר לטעם והמרקם הנפלא והקר גם התחושה שאנו אוכלים עוגה קרה שמקררת את הגוף ומביאה עמה תחושה
כיפית ונעימה – מעבר לטעם המשובח של מרכיבים מסוימים שיוצאים מהמקרר ישירות לפה שלכם.
אין טעים יותר או טעים פחות בעת הכנת עוגה או בחירת עוגה – הכל עניין של טעם.
יש כאלו שמעדיפים את העוגות הבחושות – ויש כאלו שמעדיפים את העוגות הקרות.
אצלנו באתר תוכלו למצוא את כל המינים והסוגים שרק תוכלו לרצות? יש משהו שבא לכם ואין? תכתבו לנו ונדאג לזה!
—
מתכונים לעוגות
מעוניינים במתכונים נוספים לעוגות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגות בחושות' , 'עוגות קרות'
את כל המתכונים של העוגות הקיימים באתר תוכלו לראות באתר תחת קטגוריה 'עוגות'
—
בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:
- קינוחים לשבת: עוגות לשבת – עוגיות לשבת – מה מומלץ?
- קינוח לסוכות: איזה קינוחים הכי כדאי להכין בסוכות?
- איזה קינוחים ילדים הכי אוהבים להכין?
- עוגות: עוגות בחושות – עוגות קרות – כל מה שצריך לדעת
- עוגות לשבועות: אילו עוגות הכי מומלץ להכנה בחג השבועות?
- מתכונים לעוגות גבינה – עשה ואל תעשה
- עוגות בחושות: אחסון עוגות – הקפאת עוגות – מה מומלץ ולמה?
- אחסון במטבח: פתרונות אחסון למטבח קטן – איך לאחסן חומרי אפייה?
—
במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂
אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂
אוהבים, צוות ללוש.