עוגת שמרים שוקולד | ללוש - מתכוני קינוחים אונליין

עוגת שמרים קלה להכנה

מתכון לעוגת שמרים קלה להכנה, מתכון שנבנה במיוחד למי שמוותר על העוגה הזו בגלל הזמן וההתפחות. בנינו מתכון עם התפחה של חצי שעה בלבד, בסיומו תקבלו עוגת שמרים עסיסית ורכה שלא תוכלו להאמין שמדובר במתכון עם מינימום זמן התפחה!

סוג מתכון

פרווה

זמן הכנה

שעה וחצי

דרגת קושי

בינוני

אהבתם? שתפו:

*בתיאום מראש ניתן להזמין מארזי קינוחים לכל סוגי האירועים, שבתות וחגים.
*חלק מהתמונות להמחשה בלבד.

המרכיבים:


  • 1 קילו קמח לבן
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 3 ביצים
  • 2 ו1/2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • כוס ו1/2 מים חמימים
  • למילוי
  • ממרח לבחירתכם, יכול להיות נוטלה, קינדר או שוקולד השחר לעוגה פרווה
  • לסירופ סוכר
  • 1 כוס מים רותחים
  • 3/4 כוס סוכר לבן
  • 1/4 לימון טרי

אופן הכנה:

1
בקערה גדולה מניחים את הקמח הלבן, מוסיפים את הסוכר, שמרים יבשים - רצוי שלא יגעו ישירות עם הקמח, תניחו מעל הסוכר. ביצים, מים ומלח (את המלח תניחו בקמה השני של הקערה, שלא יגע ישירות בשמרים)
2
לשים היטב כ10 דקות, תוכלו ללוש ידנית או בעזרת מיקסר עם וו לישה.
3
מעבירים את הבצק להתפחה קצרה במקרר כחצי שעה.
4
מחלקים את הבצק לחמישה כדורים ומרדדים כל כדור למלבן דק.
5
מורחים את המילוי על המלבן שיצרנו ומגלגלים לרולדה. חותכים את הרולדה באמצע לאורכה. מניחים את שני הפסים שנוצרו אחד על השני שהחלק עם המילוי מופנה אלינו, מסובבים את הפסים ויוצרים צמה.
6
מעבירים לתבנית אינגליש קייק ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ20 דקות עד השחמה.
7
מכינים את סירופ הסוכר - מניחים בסיר כוס מים ו3/4 כוס סוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס. מוסיפים מעט לימון סחוט (כמה טיפות) ומניחים לסירופ לרתוח עד שהוא מסמיך מעט.
8
מורחים את העוגות בסירופ הסוכר לאחר האפיה.

עוגת שמרים קלה להכנה – קצת רקע ומידע על העוגה:

עוגת שמרים קלה להכנה הינה אחת מהעוגות הפופלאריות ביותר כיום.
נתון שאולי לא ידעתם בכל יום בישראל מכינים מאות עוגת שמרים שוקולד.
במגוון רחב של מתכונים שונים לעוגת שמרים שוקולד.

לעוגת שמרים שוקולד יש כיום עשרות מתכונים שונים של טבחים שפים או אנשים החובבים את עולם האפייה. חלקם מוצלחים פחות חלקם מוצלחים יותר.

במתכון עוגת השמרים שלנו שמנו דגש על השוקולד. אנחנו יודעים כן, זה לא הדבר הכי בריא בעולם. אבל איך אפשר בלי עוגת שמרים שוקולד שנוטפת בכל ביס חמה עסיסית ופריכה שאין כמותה. הביס המושלם ליד הכוס קפה או הכוס תה בבוקר או בשעות הערב שאתם נחים ומתרפקים אל מול הטלוויזיה. או אפילו אם סתם אם בא לכם משהו מתוק וטעים במהלך היום עוגת שמרים שוקולד זה אחד הדברים שהכי טעים לאכול אם בוחרים את המתכון הנכון.

מתכון עוגת השמרים שוקולד שלנו מתכון בדרגה בינונית שכמעט קל אחד עם ידע בסיסי באפייה ועם מעקב נכון אחר פעולות אופן ההכנה יכול להכין את עוגת שמרים שוקולד המושלמת.

המתכון שלנו לעוגת שמרים שוקולד שם דגש על פרט חשוב מאוד עוגות שמרים. דבר שלדעת צוות האופים של האתר אין שני לו! וזה: העסיסיות והטריות. עוגת השמרים הזאת שומרים על טריות במשך כמעט שבוע שלם. חימום קטן במיקרו גם לאחר מספר ימים והשוקולד ימשיך לנטוף ולנזול בכל ביס. פשוט מושלם, לא?

העוגה הזאת חלבית, ומרגע תחילת ההכנה עד הרגע שתוכלו לנגוס בה מדובר בשעתיים בלבד. שחלק לא מבוטל מכך זה פעולות של המתנה כמו שהעוגה תהיה מוכנה בתנור או שהבצק יטפח למצב בו אנחנו רוצים להגיע איתו, לרמה המקסימלית והמושלמת ביותר עבור העוגה שלנו.

במתכון זה הוספנו סירופ סוכר שאנחנו מאוד מאוד ממליצים למרוח לאחר שהעוגה מוכנה. זה משפר את טעם העוגה פלאים. באחריות, אנחנו תמיד עושים זאת ומתענגים כל פעם מחדש.

אז למה אתם מחכים? תכינו את העוגה ונשמח לשמוע בתגובות מטה איך יצא.

אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו שנוכל להשוויץ בתוצאה 🙂

אוהבים, צוות ללוש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שאולי תאהבו: