עוגת שוקולד מושלמת – קצת רקע ומידע על העוגה:
במתכון שלפניכם נכין יחדיו עוגת שוקולד מושלמת….
אומנם המתכון מעט ארוך כשעה וחצי אך התוצאה מהממת והעוגה הזאת פשוט טעימה בטירוף במיוחד עבור ילדים שאוהבים עוגות שוקולד,
עוגת שוקולד מושלמת חלבית עם ציפוי גנאש שוקולד!
העוגה הזו הינה חלבית אז כל שומרי הכשרות שימו לב העוגה הינה חלבית.
זמן ההכנה של העוגה הוא כשעה וחצי עבודה מרגע תחילת ההכנה ועד שהיא מוכנה.
דרגת הקושי הינה קלה לכן אנחנו מבטיחים שהיצמדות למרכיבים ושלבי ההכנה ותצליחו להכין את המתכון.
אנחנו פה לכל שאלה כמובן במידה ואתם מסתבכים בשלב מסוים! 🙂
הכמות שתצא לכם ממתכון זה הוא: 2 תבניות אינגליש קייק.
מרכיבי המתכון של העוגה הזאת פשוטים מאוד ואלו המרכיבים:
ביצים, כוס מים רותחים, שמנת מתוקה, סוכר לבן, קקאו, קמח לבן, אבקת אפיה, שמן ותמצית וניל.
לציפוי גנאש תצטרכו רק שוקולד מריר ושמנת מתוקה.
*שימו לב: בכמויות מדויקות נא להשתמש באופן מדויק בחלק העליון של דף המתכון – זה קריטי להצלחת המתכון.
אופן ההכנה של "עוגת שוקולד מושלמת" כולל בתוכו כ-8 שלבים בלבד.
- קחו קערת מיקסר עם וו בלון או בקערה בעזרת מטרפה תטרפו היטב את הביצים יחד
עם הסוכר עד שתקבלו תערובת עם קצף בהיר ויציב. - הוסיפו את המרכיבים הבאים: שמנת, שמן, תמצית וניל ותערבבו היטב עד שתקבלו תערובת אחידה.
- כעת הוסיפו את הקמח, קקאו ואבקת אפיה ותטרפו היטב עד קבלת בלילה חלקה.
- הוסיפו את המים הרותחים ומערבבים עד לאיחוד.
- עכשיו תשמנו 2 תבניות אינגליש קייק ותצקו אליהן את התערובת.
- אופים למשך כ-40 דקות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות,
העוגה מוכנה כאשר נועצים קיסם במרכז העוגה והוא יוצא יבש עם פירורים לחים. - בשלב זה נכין את הגנאש: הניחו בקערה את השוקולד והשמנת וממיסים בפולסים במיקרוגל עד שתקבלו תערובת שוקולד חלקה ואחידה.
- מחוררים מעט את העוגה בעזרת שיפוד/מזלג ומזלפים מעליה את הגנאש.
—
עוגות בחושות
קצת מידע על עוגות בחושות, כיום הסוג הפופולרי ביותר שמכינים בכל העולם וגם במטבח הישראלי זוהי העוגה הבחושה.
למי שלא יודע למה היא נקראת כך אז למעשה אנו מדברים על עוגה שכל מרכיביה מעורבלים יחדיו במערבל
או בצורה ידנית כאשר לאחר שלב זה מוסיפים אליה קמח וחומרי תפיחה נוספים.
עוגות קרות
קצת מידע על עוגות קרות, אנשים רבים מעדיפים כיום עוגות קרות על פני עוגות בחושות או עוגות שמרים מסוימות.
הסיבה היא מעבר לטעם והמרקם הנפלא והקר גם התחושה שאנו אוכלים עוגה קרה שמקררת את הגוף ומביאה עמה תחושה
כיפית ונעימה – מעבר לטעם המשובח של מרכיבים מסוימים שיוצאים מהמקרר ישירות לפה שלכם.
אין טעים יותר או טעים פחות בעת הכנת עוגה או בחירת עוגה – הכל עניין של טעם.
יש כאלו שמעדיפים את העוגות הבחושות – ויש כאלו שמעדיפים את העוגות הקרות.
אצלנו באתר תוכלו למצוא את כל המינים והסוגים שרק תוכלו לרצות? יש משהו שבא לכם ואין? תכתבו לנו ונדאג לזה!
—
מתכונים לעוגות
מעוניינים במתכונים נוספים לעוגות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגות בחושות' , 'עוגות קרות'
את כל המתכונים של העוגות הקיימים באתר תוכלו לראות באתר תחת קטגוריה 'עוגות'
—
בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:
- קינוחים לשבת: עוגות לשבת – עוגיות לשבת – מה מומלץ?
- קינוח לסוכות: איזה קינוחים הכי כדאי להכין בסוכות?
- איזה קינוחים ילדים הכי אוהבים להכין?
- עוגות: עוגות בחושות – עוגות קרות – כל מה שצריך לדעת
- עוגות לשבועות: אילו עוגות הכי מומלץ להכנה בחג השבועות?
- מתכונים לעוגות גבינה – עשה ואל תעשה
- עוגות בחושות: אחסון עוגות – הקפאת עוגות – מה מומלץ ולמה?
- אחסון במטבח: פתרונות אחסון למטבח קטן – איך לאחסן חומרי אפייה?
—
במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂
אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂
אוהבים, צוות ללוש.