עוגת ריבת חלב קרה – קצת רקע ומידע על העוגה:
אוהבי ריבת החלב המתכון הבא בשבילכם! מתכון לעוגת ריבת חלב קרה בשעה עבודה בלבד.
עוגה חלבית מהממת על טהרת ריבת החלב בגודל תבנית קוטר 24, עוגה מושלמת שקל להכין.
העוגה הזו הינה חלבית אז כל שומרי הכשרות שימו לב העוגה הינה חלבית.
זמן ההכנה של העוגה הוא כשעה בלבד!! שעה ויש לכם עוגת ריבת חלב קרה.
דרגת הקושי הינה קלה ובכל אופן אנחנו מבטיחים שהיצמדות למרכיבים ושלבי ההכנה ותצליחו להכין את המתכון.
אנחנו פה לכל שאלה כמובן במידה ואתם מסתבכים בשלב מסוים! 🙂
*בקרוב יעלו מתכונים נוספים המכילים ריבת חלב.
עוגת ריבת חלב קרה
הכמות שתצא מהמתכון הנ"ל: תבנית קוטר 24
מרכיבי העוגה הם פשוטים מאוד ואלו המרכיבים:
ביסקוויט וניל, חמאה, שמנת מתוקה, סוכר לבן, אינסטנט פודינג וניל, תמצית וניל, גבינת שמנת, שמנת חמוצה וריבת חלב.
לציפוי תצטרכו ריבת חלב ושמנת מתוקה.
*שימו לב: בכמויות מדויקות נא להשתמש באופן מדויק בחלק העליון של דף המתכון – זה קריטי להצלחת המתכון.
אופן ההכנה של 'עוגת ריבת חלב קרה' מכיל בתוכו כ-8 שלבים.
בשלבים 1 עד 5 מכינים את העוגה כך: טוחנים את הביסקוויטים היטב לפירורים דקים ומערבבים יחד עם החמאה המומסת.
יוצקים את התערובת אל התבנית ובעזרת כף משטחים היטב, בקערת מיקסר בעזרת וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה עד קבלת מרקם יוגורט,
מוסיפים את הסוכר והפודינג ומקציפים עד קבלת קצפת יציבה, מוסיפים את תמצית הוניל, שמנת חמוצה וגבינת השמנת ומערבבים בעזרת מרית או לקקן בתנועות קיפול.
ממיסים מעט 2 כפות ריבת חלב במיקרוגל כ10 שניות. מניחים לריבת החלב מעט להתקרר
לאחר מכן מוסיפים את תערובת הגבינה ומערבבים בתנועות קיפול ואז יוצקים את תערובת הגבינות על שכבת הביסקוויט ומיישרים בעזרת פלטה.
בשלב השישי: מעבירים את העוגה למקרר להתייצבות של לפחות שלוש שעות.
בחלק השביעי: ממיסים בקערה 8 כפות ריבת חלב יחד עם שמנת עד קבלת תערובת נוזלית ואחידה. יוצקים את התערובת מעל שכבת הגבינה.
בשלב השמיני והאחרון: מומלץ להקפיא למשך כחצי שעה לפני ההגשה.
—
עוגות בחושות
קצת מידע על עוגות בחושות, כיום הסוג הפופולרי ביותר שמכינים בכל העולם וגם במטבח הישראלי זוהי העוגה הבחושה.
למי שלא יודע למה היא נקראת כך אז למעשה אנו מדברים על עוגה שכל מרכיביה מעורבלים יחדיו במערבל
או בצורה ידנית כאשר לאחר שלב זה מוסיפים אליה קמח וחומרי תפיחה נוספים.
עוגות קרות
קצת מידע על עוגות קרות, אנשים רבים מעדיפים כיום עוגות קרות על פני עוגות בחושות או עוגות שמרים מסוימות.
הסיבה היא מעבר לטעם והמרקם הנפלא והקר גם התחושה שאנו אוכלים עוגה קרה שמקררת את הגוף ומביאה עמה תחושה
כיפית ונעימה – מעבר לטעם המשובח של מרכיבים מסוימים שיוצאים מהמקרר ישירות לפה שלכם.
אין טעים יותר או טעים פחות בעת הכנת עוגה או בחירת עוגה – הכל עניין של טעם.
יש כאלו שמעדיפים את העוגות הבחושות – ויש כאלו שמעדיפים את העוגות הקרות.
אצלנו באתר תוכלו למצוא את כל המינים והסוגים שרק תוכלו לרצות? יש משהו שבא לכם ואין? תכתבו לנו ונדאג לזה!
—
מתכונים לעוגות
מעוניינים במתכונים נוספים לעוגות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגות בחושות' , 'עוגות קרות'
את כל המתכונים של העוגות הקיימים באתר תוכלו לראות באתר תחת קטגוריה 'עוגות'
—
בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:
- קינוחים לשבת: עוגות לשבת – עוגיות לשבת – מה מומלץ?
- קינוח לסוכות: איזה קינוחים הכי כדאי להכין בסוכות?
- איזה קינוחים ילדים הכי אוהבים להכין?
- עוגות: עוגות בחושות – עוגות קרות – כל מה שצריך לדעת
- עוגות לשבועות: אילו עוגות הכי מומלץ להכנה בחג השבועות?
- מתכונים לעוגות גבינה – עשה ואל תעשה
- עוגות בחושות: אחסון עוגות – הקפאת עוגות – מה מומלץ ולמה?
- אחסון במטבח: פתרונות אחסון למטבח קטן – איך לאחסן חומרי אפייה?
—
במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂
אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂
אוהבים, צוות ללוש.