תמונה מתכון עוגת קרמבו כשרה לפסח | ללוש - מתכוני קינוחים אונליין

עוגת קרמבו כשרה לפסח

חג הפסח מתקרב והמתכונים נמשכים! והפעם: מתכון לעוגת קרמבו טעימה ופשוטה להכנה עם שכבות. עוגה קלילה שפשוט מושלמת אחרי ארוחת החג. שבסיסה של העוגה הינו קמח מצה. עוגה ב-25 דקות בלבד. עוגה שכולם אוהבים!

סוג מתכון

חלבי

זמן הכנה

25 דקות

דרגת קושי

קל

אהבתם? שתפו:

*בתיאום מראש ניתן להזמין מארזי קינוחים לכל סוגי האירועים, שבתות וחגים.
*חלק מהתמונות להמחשה בלבד.

המרכיבים:


  • לתחתית: 2 ביצים גדולות בגודל XL
  • מים - 6 כפות
  • סוכר - חצי כוס
  • שמן - רבע כוס
  • אבקת קקאו - 3 כפות
  • קמח מצה - 6 כפות
  • אבקת אפיה כפית וחצי
  • לקרם: שמנת מתוקה מיכל וחצי (375 מ"ל)
  • אינסטנט פודינג וניל - 4 כפות
  • שליש כוס חלב
  • לשכבת הגנאש: שמנת מתוקה - חצי מיכל (125 מ"ל)
  • שוקולד מריר - 100 גרם

אופן הכנה:

1
הכנת התחתית: חממו את התנור מראש ל-180 מעלות.
2
בקערה תערבבו אבקת קקאו יחד עם קמח מצה ואבקת אפיה.
3
קחו קערה נפרדת והקציפו בעזרת מיקסר את הביצים יחד עם הסוכר במשך 3 דקות בלבד עד שתקבלו תערובת בהירה ותפוחה.
4
הוסיפו את השמן יחד עם המים ובסוף את קערת הקמחים שהכנתם לפני כן (קקאו, קמח מצה ואבקת אפיה), ולאחר מכן תערבבו עד שתקבלו תערובת אחידה ויציבה.
5
תשמנו תבנית עגולה וצקו לתוכה את התערובת (לא לדאוג כאשר התערובת נמוכה היא תתפח).
6
מכניסים לתנור כאשר חיממתם ל-180 מעלות, ואופים את התחתית במשך 15 דקות ולאחר מכן מוציאים ונותנים לעוגה להצטנן.
7
מכינים את הקרם: הקציפו את השמנת במשך 30 שניות, לאחר מכן הוסיפו את אינסטנט פודינג וניל וחלב עד שתקבלו קצפת יציבה, לאחר מכן צקו על העוגה עד שתקבלו שכבת אחידה ויפה.
8
הכניסו את העוגה למקפיא ל-60 דקות לפחות! לפני שמניחים מעל את שכבת הגנאש העליונה והאחרונה.
9
מכיניסים את שכבת הגנאש: המיסו במיקורגל את השמנת יחד עם השוקולד המריר ותערבבו עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה, לאחר מכן מעניקים לה להתקרר מעט בטמפרטורת החדר ואז יוצקים את העוגה בצורה אחידה.
10
מאחסנים את העוגה במקרר מספר שעות (מומלץ 3) לפני הגשה בשביל שתגיע להתייצבות המקסימלית.

עוגת קרמבו כשרה לפסח – קצת רקע ומידע על העוגה:

חג הפסח מתקרב והמתכונים נמשכים! והפעם: מתכון לעוגת קרמבו טעימה ופשוטה להכנה עם שכבות.
עוגה קלילה שפשוט מושלמת אחרי ארוחת החג. שבסיסה של העוגה הינו קמח מצה. עוגה ב-25 דקות בלבד. עוגה שכולם אוהבים!

המתכון שלנו בא להעביר את המסר שגם בחג הפסח אפשר לאכול קינוחים ועוגות טעימים
ולא כל הדברים הכשרים פחות טעימים. העוגה הזאת משרתת זאת מצוין!

הקינוח הזה הוא חלבי אז כל שומרי הכשרות שימו לב העוגה היא חלבית.
זמן ההכנה של העוגה במלואה הוא כ-25 דקות, איך מומלץ לתת לה להתייצב במקרר כ-3 שעות.
שכן חלקו הרב של המתכון הוא האפייה בתנור ככה שהעבודה על העוגה לא עולה על מעל ל-15 דקות!

מרכיבי המתכון וגם אופן ההכנה מתחלק לשלושה חלקים:

  1. לתחתית
  2. לקרם
  3. לשכבת הגנאש

אז מתחילים:

לתחתית תצטרכו את המרכיבים הבאים:

2 ביצים גדולות בגודל XL, מים, סוכר, שמן, אבקת קקאו, קמח מצה ואבקת אפיה.

לקרם תצטרכו: שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל ושליש כוס חלב.

ולשכבת הגנאש תצטרכו: שמנת מתוקה ושוקולד מריר.

*שימו לב: בכמויות מדויקות נא להשתמש באופן מדויק בחלק העליון של דף המתכון – זה קריטי להצלחת המתכון.

כמו שציינו אופן ההכנה פשוט מאוד, זמן ההכנה המלא הוא כ-20-25 דקות, אבל רוב הזמן זה אפייה בתנור.

הערות מטבח:

  1. נא לא לשכוח לחמם את התנור ל-180 מעלות מראש.
  2. נא לתת לעוגה להתקרר כ-3 שעות לפחות כאשר הכל מוכן בשביל שהעוגה תתייצב באופן מושלם!

בנוסף לכך במיוחד לחג הפסח יש לנו מגוון רחב של מתכונים רק לחג הפסח!
לכניסה לחצו על שם הקטגוריה 'קינוחים לפסח'

וגם תוכלו למצוא קינוחים לכל חגי ישראל שכבר קיימים באתר תחת הקטגוריה 'קינוחים לחגים'

בבלוג שלנו כתבנו מאמר במיוחד לנושא הקינוחים לחג הפסח אתם מוזמנים לקרוא ולהתרשם.

אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה 🙂

אוהבים, צוות ללוש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שאולי תאהבו: