תמונות המתכון יעלו בקרוב מאוד.

עוגת קפה ומייפל

מתכון מהמם לעוגת פרווה. בחצי שעה בלבד! תקבלו מתכון לעוגת קפה ומייפל. עוגה פריכה וטעימה שכיף לאכול בבוקר. מתכון קל ופשוט להכנה.

סוג מתכון

פרווה

זמן הכנה

40 דקות

דרגת קושי

קל

אהבתם? שתפו:

*בתיאום מראש ניתן להזמין מארזי קינוחים לכל סוגי האירועים, שבתות וחגים.
*חלק מהתמונות להמחשה בלבד.

המרכיבים:


  • 2 ביצים בגודל M
  • סוכר - רבע כוס + כף
  • סירופ מייפל - רבע כוס
  • שמן קנולה - שליש כוס
  • נס קפה מוכן - חצי כוס (המיסו כפית נס קפה יחד עם רבע כוס מים רותחים ולאחר מכן הוסיפו רבע כוס מים קרים)
  • קמח תופח - כוס (אפשר גם כוס קמח רגיל מעורבב יחד עם כפית אבקת אפיה)
  • אבקת סודה לשתיה - חצי כפית
  • אבקת קקאו - חצי כפית
  • 2 כפות סירופ מייפל

אופן הכנה:

1
תחממו מראש את התנור ל-180 מעלות ותשמנו היטב תבנית אינגליש קייק.
2
בקערה תערבבו באמצעות מטרפה ידנית את המרכיבים הבאים: ביצים, שמן, סוכר, סירופ מייפל ונס קפה.
3
קחו קערה נפרדת ובה תערבבו את המרכיבים הבאים: קמח תופח, קקאו וסודה לשתייה. לאחר מכן הוסיפו אל קערת הרטובים ותערבבו מעט עד שכל החומרים יתאחדו.
4
צקו את התערובת לתבנית שמנו אותה היטב והכניסו אל התנור כאשר הוא חם. כעת תאפו את העוגה לזמן של 30 דקות עד שהקיסם יוצא יבש והעוגה מוכנה.
5
אחרי שהעוגה יוצאת מהתנור הרטיבו אותה באופן שווה ב-2 כפות של סירופ מייפל.

עוגת קפה ומייפל – קצת רקע ומידע על העוגה:

מתכון מהמם לעוגת פרווה. בחצי שעה בלבד! תקבלו מתכון לעוגת קפה ומייפל. עוגה פריכה וטעימה שכיף לאכול בבוקר. מתכון קל ופשוט להכנה.

אחד הדברים שתמיד טוב שיהיה בבית ללא ספק, זה קינוח פרווה.
במיוחד לאלו ששומרים כשרות ואת זמן ההמתנה בין אכילת בשר וחלב.
קינוחים פרווה אלו קינוחים שתמיד כיף שיש בצנצנת בבית או במקרר שאפשר לאכול בכל עת שמתחשק לנו.

כפי שכבר הבנתם העוגה הזאת הינה פרווה – אז לכל שומרי הכשרות אין לכם ממה לדאוג העוגה פרווה.
זמן ההכנה של הקינוח הוא כחצי שעה בלבד! כן , כן שלושים דקות והעוגה מוכנה.
דרגת הקושי הינה קלה לכן אנחנו מבטיחים שהיצמדות למרכיבים ושלבי ההכנה ותצליחו להכין את המתכון.
אנחנו פה לכל שאלה כמובן במידה ואתם מסתבכים בשלב מסוים! 🙂

עוגת קפה ומייפל

מרכיבי המתכון של המתכון הנ"ל פשוטים מאוד ואלו המרכיבים:

2 ביצים בגודל מדיום, סוכר, סירופ מייפל, שמן קנולה, נס קפה מוכן, קמח תופח, אבקת סודה לשתיה, אבקת קקאו וסירופ מייפל.

*שימו לב: בכמויות מדויקות נא להשתמש באופן מדויק בחלק העליון של דף המתכון – זה קריטי להצלחת המתכון.

אופן ההכנה של "עוגת קפה ומייפל" כולל בתוכו כ-5 שלבים בלבד.
כפי שציינו כבר לפני כן דרגת הקושי היא קלה לכן תוכלו להכין את העוגה הזאת בכיף ובקלות,
ואנו מתחייבים שהיצמדות למרכבי המתכון ולכל שלבי אופן ההכנה – כולם יצליחו.
ואם לא – אנחנו כאן לכל שאלה עבורכם 🙂
  1. מחממים מראש את התנור ל-180 מעלות ותשמנו היטב תבנית אינגליש קייק.
  2. בקערה תערבבו באמצעות מטרפה ידנית את המרכיבים הבאים: ביצים, שמן, סוכר, סירופ מייפל ונס קפה.
  3. בקערה נפרדת ובה תערבבו את המרכיבים הבאים: קמח תופח, קקאו וסודה לשתייה.
    לאחר מכן הוסיפו אל קערת הרטובים ותערבבו מעט עד שכל החומרים יתאחדו.
  4. צקו את התערובת לתבנית שמנו אותה היטב והכניסו אל התנור כאשר הוא חם.
    כעת תאפו את העוגה לזמן של 30 דקות עד שהקיסם יוצא יבש והעוגה מוכנה.
  5. אחרי שהעוגה יוצאת מהתנור הרטיבו אותה באופן שווה ב-2 כפות של סירופ מייפל.

עוגות בחושות

קצת מידע על עוגות בחושות, כיום הסוג הפופולרי ביותר שמכינים בכל העולם וגם במטבח הישראלי זוהי העוגה הבחושה.
למי שלא יודע למה היא נקראת כך אז למעשה אנו מדברים על עוגה שכל מרכיביה מעורבלים יחדיו במערבל
או בצורה ידנית כאשר לאחר שלב זה מוסיפים אליה קמח וחומרי תפיחה נוספים.

עוגות קרות

קצת מידע על עוגות קרות, אנשים רבים מעדיפים כיום עוגות קרות על פני עוגות בחושות או עוגות שמרים מסוימות.
הסיבה היא מעבר לטעם והמרקם הנפלא והקר גם התחושה שאנו אוכלים עוגה קרה שמקררת את הגוף ומביאה עמה תחושה
כיפית ונעימה – מעבר לטעם המשובח של מרכיבים מסוימים שיוצאים מהמקרר ישירות לפה שלכם.

אין טעים יותר או טעים פחות בעת הכנת עוגה או בחירת עוגה – הכל עניין של טעם.
יש כאלו שמעדיפים את העוגות הבחושות – ויש כאלו שמעדיפים את העוגות הקרות.

אצלנו באתר תוכלו למצוא את כל המינים והסוגים שרק תוכלו לרצות? יש משהו שבא לכם ואין? תכתבו לנו ונדאג לזה!

מתכונים לעוגות

מעוניינים במתכונים נוספים לעוגות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגות בחושות' , 'עוגות קרות'

את כל המתכונים של העוגות הקיימים באתר תוכלו לראות באתר תחת קטגוריה 'עוגות'

בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:

במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂

אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂

אוהבים, צוות ללוש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שאולי תאהבו: