תמונה מתכון עוגת קמח תירס | ללוש - מתכוני קינוחים אונליין

עוגת קמח תירס

האחות של עוגת סולת.. מתכון לעוגה מקמח תירס במיוחד לפסח. מתכון קל פשוט וטעים בחצי שעה הכנה בלבד כאשר זמן העבודה על העוגה הוא כ-10 דקות בלבד! עוגה פרווה פשוטה וטעימה. במיוחד כ-קינוחים לחג פסח המתקרב.

סוג מתכון

פרווה

זמן הכנה

30 דקות

דרגת קושי

קל

אהבתם? שתפו:

*בתיאום מראש ניתן להזמין מארזי קינוחים לכל סוגי האירועים, שבתות וחגים.
*חלק מהתמונות להמחשה בלבד.

המרכיבים:


  • ביצה בגודל L (גדולה) או 2 ביצים קטנות (M)
  • כוס קמח תירס צהוב (עדיפות לטחון דק)
  • כפית אבקת אפיה
  • רבע כוס סוכר
  • חצי כוס קוקוס טחון
  • שליש כוס שמן
  • חצי כוס תמצית וניל
  • חצי כוס מיץ תפוזים
  • לסירופ הסוכר: רבע כוס מים + כף סוכר

אופן הכנה:

1
חממו מראש את התנור ל-180 מעלות ותשמנו היטב תבנית אינגליש קייק.
2
קחו מטרפה ובעזרתה תערבבו את הביצים יחד עם הסוכר, הוסיפו שמן, מיץ תפוזים ותמצית וניל והמשיכו לערבב.
3
קחו קערה קטנה נפרדת ותערבו בה את קמח התירס יחד עם הקוקוס ואבקת האפיה, לאחר מכן הוסיפו את הכל לקערה השנייה (מסעיף 2) ותערבבו מעט עד שתקבלו תערובת אחידה וסמיכה.
4
יוצקים את כל המרכיבים יחד לתבנית אינגלייש קייק כאשר שימנו אותה היטב מבעוד מועד ומכניסים לתנור במשך כ25-30 דקות.
5
הכנת סירופ הסוכר: קחו סיר קטן וחממו אותו על הגז הכניסו לתוכו רבע כוס מים יחד עם כף סוכר ותערבבו עד שהסוכר יוצא נמס.
6
חוזרים אל העוגה: כאשר העוגה מוכנה לוקחים מספר כפות מסירופ הסוכר שהכנו ושופכים באופן יחד ובעדינות על העוגה, ולאחר מכן מעניקים לה זמן מנוחה להתקררות ולהתייצבות.

עוגת קמח תירס – קצת רקע ומידע על העוגה:

האחות של עוגת סולת.. מתכון לעוגה מקמח תירס במיוחד לפסח. מתכון קל פשוט וטעים בחצי שעה הכנה בלבד
כאשר זמן העבודה על העוגה הוא כ-10 דקות בלבד! עוגה פרווה פשוטה וטעימה. במיוחד כ-קינוחים לחג פסח המתקרב.

המתכון שלנו בא להעביר את המסר שגם בחג הפסח אפשר לאכול קינוחים ועוגות טעימים
ולא כל הדברים הכשרים פחות טעימים. העוגה הזאת משרתת זאת מצוין!

העוגה הזו פרווה אז כל שומרי הכשרות אין ממה לדאוג הקינוח כשר לפסח ופרווה לחלוטין.
מרגע תחילת ההכנה עד הרגע שתוכלו לאכול אותם מדובר בזמן של בין 30 דקות בלבד, כולל הכל!
שכן חלקו הרב של המתכון הוא האפייה בתנור ככה שהעבודה על עוגיות לא עולה על מעל ל-10 דקות!

מרכיבי המתכון די פשוטים ואלו המרכיבים:

ביצה גדולה / 2 ביצים קטנות, קמח תירס צהוב, אבקת אפיה, סוכר, קוקוס טחון, שמן, תמצית וניל ומיץ תפוזים.

להכנת סירופ הסוכר תצטרכו: מים וסוכר.

*שימו לב: בכמויות מדויקות נא להשתמש באופן מדויק בחלק העליון של דף המתכון – זה קריטי להצלחת המתכון.

כמו שציינו אופן ההכנה פשוט מאוד, זמן ההכנה המלא הוא כ-30 דקות, אבל רוב הזמן זה אפייה בתנור.

הערות מטבח:

  1. נא לא לשכוח לחמם את התנור ל-180 מעלות מראש ולשמן היטב תבנית אינגלייש קייק.
  2. תבדקו שהעוגה מוכנה לחלוטין בעזרת קיסם שהוא יוצא כמו שצריך.
  3. לשים את סירופ הסוכר בעדינות לפי כמות המתוק שאתם רוצים שתהיה בעוגה.

בנוסף לכך במיוחד לחג הפסח יש לנו מגוון רחב של מתכונים רק לחג הפסח!
לכניסה לחצו על שם הקטגוריה 'קינוחים לפסח'

וגם תוכלו למצוא קינוחים לכל חגי ישראל שכבר קיימים באתר תחת הקטגוריה 'קינוחים לחגים'

בבלוג שלנו כתבנו מאמר במיוחד לנושא הקינוחים לחג הפסח אתם מוזמנים לקרוא ולהתרשם.

אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה 🙂

אוהבים, צוות ללוש.

 

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שאולי תאהבו: