עוגת סולת וקוקוס | מתכונים לעוגות פרווה | ללוש - מתכוני קינוחים אונליין

עוגת סולת וקוקוס

אוהבים עוגות סולת? אנחנו מתים על העוגות הבחושות האלה! מתכון לעוגת סולת בחושה פרווה, עוגת סולת וקוקוס פריכה וטעימה בפחות משעה.

סוג מתכון

פרווה

זמן הכנה

50 דקות

דרגת קושי

קל

אהבתם? שתפו:

*בתיאום מראש ניתן להזמין מארזי קינוחים לכל סוגי האירועים, שבתות וחגים.
*חלק מהתמונות להמחשה בלבד.

המרכיבים:

כמות:


2 תבניות אינגליש קייק

  • 4 ביצים
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 1 כוס סולת
  • 3/4 כוס קוקוס לבן טחון
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כוס קמח לבן
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • לסירופ: 1כוס סוכר לבן
  • 1 כוס מים
  • מיץ מחצי לימון

אופן הכנה:

1
בקערה אחת מקציפים את החלבונים יחד עם סוכר לבן עד קבלת קצף בהיר ותפוח.
2
בקערה נפרדת מערבבים יחד את הסולת, קוקוס, אבקת אפייה וקמח.
3
בקערה נוספת מערבבים את החלמונים יחד עם השמן, מיץ תפוזים ותמצית וניל.
4
מוסיפים לקערת החלבונים והסוכר לסירוגין ובהדרגה תוך כדי ערבול מקערת היבשים (סולת, קוקוס, קמח ואבקת אפיה) ומקערת הרטובים (שמן, מיץ תפוזים ותמצית וניל) עד קבלת תערובת אחידה ללא גושים.
5
משמנים היטב 2 תבניות אינגליש קייק ויוצקים אליהן את התערובת, אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך כ40 דקות. העוגה מוכנה כאשר נועצים קיסם במרכז העוגה והוא יוצא יבש עם פירורים לחים.
6
בינתיים מכינים את הסירופ- בסיר קטן מניחים סוכר ומים ומבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס, מוסיפים את המיץ מהלימון ומבשלים עד הסמכה.
7
שהעוגה מוכנה יוצקים את הסירופ מעל העוגות ומפזרים קוקוס.

עוגת סולת וקוקוס – קצת רקע ומידע על העוגה:

אוהבים עוגות סולת? אנחנו מתים על העוגות הבחושות האלה! מתכון לעוגת סולת בחושה פרווה,
עוגת סולת וקוקוס פריכה וטעימה בפחות משעה.

אחד הדברים שתמיד טוב שיהיה בבית ללא ספק, זה קינוח פרווה.
במיוחד לאלו ששומרים כשרות ואת זמן ההמתנה בין אכילת בשר וחלב.
קינוחים פרווה אלו קינוחים שתמיד כיף שיש בצנצנת בבית או במקרר שאפשר לאכול בכל עת שמתחשק לנו.

כפי שכבר הבנתם העוגה הזאת הינה פרווה – אז לכל שומרי הכשרות אין לכם ממה לדאוג העוגה פרווה.
זמן ההכנה של הקינוח הוא כשעה בלבד! כן , כן שעה והעוגה מוכנה.
דרגת הקושי הינה קלה לכן אנחנו מבטיחים שהיצמדות למרכיבים ושלבי ההכנה ותצליחו להכין את המתכון.
אנחנו פה לכל שאלה כמובן במידה ואתם מסתבכים בשלב מסוים! 🙂

עוגת סולת וקוקוס

הכמות שתצא לכם מהמתכון הוא 2 תבנית אינגליש קייק.

מרכיבי המתכון של המתכון הנ"ל פשוטים מאוד ואלו המרכיבים:

ביצים, סוכר לבן, סולת, קוקוס לבן טחון, שמן, מיץ תפוזים, אבקת אפייה, קמח לבן ותמצית וניל.

לסירופ תצטרכו: סוכר לבן, מים ומיץ מחצי לימון.

*שימו לב: בכמויות מדויקות נא להשתמש באופן מדויק בחלק העליון של דף המתכון – זה קריטי להצלחת המתכון.

אופן ההכנה של "עוגת סולת וקוקוס" כולל בתוכו כ-7 שלבים בלבד.
כפי שציינו כבר לפני כן דרגת הקושי היא קלה לכן תוכלו להכין את העוגה הזאת בכיף ובקלות,
ואנו מתחייבים שהיצמדות למרכבי המתכון ולכל שלבי אופן ההכנה – כולם יצליחו.
ואם לא – אנחנו כאן לכל שאלה עבורכם 🙂
  1. קחו קערה אחת ובה הקציפו את החלבונים יחד עם סוכר לבן עד קבלת קצף בהיר ותפוח.
  2. כעת, קחו קערה נפרדת ותערבבו יחד את הסולת, קוקוס, אבקת אפייה וקמח.
  3. בקערה נוספת מערבבים את החלמונים יחד עם השמן, מיץ תפוזים ותמצית וניל.
  4. הוסיפו לקערת החלבונים והסוכר לסירוגין ובהדרגה תוך כדי ערבול מקערת היבשים (סולת, קוקוס, קמח ואבקת אפיה)
    ומקערת הרטובים (שמן, מיץ תפוזים ותמצית וניל) עד קבלת תערובת אחידה ללא גושים.
  5. שמנו היטב 2 תבניות אינגליש קייק ויוצקים אליהן את התערובת, אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך כ40 דקות.
    העוגה מוכנה כאשר נועצים קיסם במרכז העוגה והוא יוצא יבש עם פירורים לחים.
  6. בשלב זה נכין את הסירופ כך: בסיר קטן מניחים סוכר ומים ומבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס,
    הוסיפו את המיץ מהלימון ומבשלים עד הסמכה.
  7. שימו לב, שהעוגה מוכנה יוצקים את הסירופ מעל העוגות ומפזרים קוקוס.

עוגות בחושות

קצת מידע על עוגות בחושות, כיום הסוג הפופולרי ביותר שמכינים בכל העולם וגם במטבח הישראלי זוהי העוגה הבחושה.
למי שלא יודע למה היא נקראת כך אז למעשה אנו מדברים על עוגה שכל מרכיביה מעורבלים יחדיו במערבל
או בצורה ידנית כאשר לאחר שלב זה מוסיפים אליה קמח וחומרי תפיחה נוספים.

עוגות קרות

קצת מידע על עוגות קרות, אנשים רבים מעדיפים כיום עוגות קרות על פני עוגות בחושות או עוגות שמרים מסוימות.
הסיבה היא מעבר לטעם והמרקם הנפלא והקר גם התחושה שאנו אוכלים עוגה קרה שמקררת את הגוף ומביאה עמה תחושה
כיפית ונעימה – מעבר לטעם המשובח של מרכיבים מסוימים שיוצאים מהמקרר ישירות לפה שלכם.

אין טעים יותר או טעים פחות בעת הכנת עוגה או בחירת עוגה – הכל עניין של טעם.
יש כאלו שמעדיפים את העוגות הבחושות – ויש כאלו שמעדיפים את העוגות הקרות.

אצלנו באתר תוכלו למצוא את כל המינים והסוגים שרק תוכלו לרצות? יש משהו שבא לכם ואין? תכתבו לנו ונדאג לזה!

מתכונים לעוגות

מעוניינים במתכונים נוספים לעוגות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגות בחושות' , 'עוגות קרות'

את כל המתכונים של העוגות הקיימים באתר תוכלו לראות באתר תחת קטגוריה 'עוגות'

בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:

במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂

אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂

אוהבים, צוות ללוש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שאולי תאהבו: