עוגת לימון טבעונית | מתכונים לעוגות פרווה | קינוחים טבעוניים | ללוש - מתכוני קינוחים אונליין

עוגת לימון טבעונית

מתכון מושלם בשעה בלבד לאוהבי קינוחי הדרים! מתכון לעוגת לימון טבעונית. עוגה טעימה ופריכה בטירוף, פרווה, טבעונית שאפשר לכל בכל עת. ב-60 דקות בלבד תקבלו עוגה שכל מי שאוהב עוגות הדרים פשוט יתענג עליה!

סוג מתכון

פרווה

זמן הכנה

שעה

דרגת קושי

קל

אהבתם? שתפו:

*בתיאום מראש ניתן להזמין מארזי קינוחים לכל סוגי האירועים, שבתות וחגים.
*חלק מהתמונות להמחשה בלבד.

המרכיבים:

כמות:


2 תבניות אינגליש קייק

  • 2 ו-1/4 כוסות קמח לבן
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 ו-1/4 כוסות סוכר לבן
  • מיץ מלימון אחד
  • גרידת לימון מ-2 לימונים
  • 400 מ״ל קרם קוקוס
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 2 כפיות שמן
  • לזיגוג: 100 גרם אבקת סוכר
  • 4 כפיות מיץ לימון
  • קורט מלח
  • 1 כפית גרידת לימון

אופן הכנה:

1
מחממים תנור ל-170 מעלות.
2
בקערה גדולה טורפים היטב קמח יחד עם אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח.
3
בקערה נפרדת טורפים היטב את השמן יחד עם סוכר לבן, מיץ לימון, גרידת לימון, תמצית וניל וקרם קוקוס עד קבלת בלילה אחידה.
4
מעבירים בהדרגה לקערת הקמח את הבלילה של המצרכים הרטובים עד קבלת בלילה אחידה וחלקה.
5
משמנים היטב תבניות אינגליש קייק ויוצקים אליהן את הבלילה. אופים למשך כ35-40 דקות עד השחמה. העוגה מוכנה כאשר נועצים קיסם במרכז העוגה והוא יוצא יבש עם פירורים לחים.
6
מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להצטנן
7
בקערה נפרדת מערבבים היטב אבקת סוכר יחד עם מיץ לימון, מלח וגרידת לימון עד קבלת תערובת אחידה.
8
מזלפים את הזיגוג על העוגה.

עוגת לימון טבעונית – קצת רקע ומידע על העוגה:

מתכון מושלם בשעה בלבד לאוהבי קינוחי הדרים! מתכון לעוגת לימון טבעונית. עוגה טעימה ופריכה בטירוף, פרווה,
טבעונית שאפשר לכל בכל עת. ב-60 דקות בלבד תקבלו עוגה שכל מי שאוהב עוגות הדרים פשוט יתענג עליה!

קינוחים טבעוניים תמיד היו חלק מחיינו ובשנים האחרונות הערנות והביקוש אל דברים טבעוניים צבר תאוצה יותר ויותר.
הרבה יותר אנשים מפעם מודעים למה שהם מכניסים לגוף ורוצים לשמור על עצמם כמה שיותר, ובצדק.
אך תמיד יהיה את החולשה והרצון למשהו מתוק וטעים – והמתכון הזה נוצר בדיוק בשביל כך.

אחד הדברים שתמיד טוב שיהיה בבית ללא ספק, זה קינוח פרווה.
במיוחד לאלו ששומרים כשרות ואת זמן ההמתנה בין אכילת בשר וחלב.
קינוחים פרווה אלו קינוחים שתמיד כיף שיש בצנצנת בבית או במקרר שאפשר לאכול בכל עת שמתחשק לנו.

כפי שכבר הבנתם העוגה הזאת הינה פרווה – אז לכל שומרי הכשרות אין לכם ממה לדאוג העוגה פרווה.
זמן ההכנה של הקינוח הוא כשעה בלבד! כן , כן שישים דקות והעוגה מוכנה.
דרגת הקושי הינה קלה לכן אנחנו מבטיחים שהיצמדות למרכיבים ושלבי ההכנה ותצליחו להכין את המתכון.
אנחנו פה לכל שאלה כמובן במידה ואתם מסתבכים בשלב מסוים! 🙂

עוגת לימון טבעונית

הכמות שתצא לכם מהמתכון הוא 2 תבניות אינגליש קייק.

מרכיבי המתכון של המתכון הנ"ל פשוטים מאוד ואלו המרכיבים:

קמח לבן, סודה לשתיה, אבקת אפייה, מלח, סוכר לבן, מיץ מלימון אחד, גרידת לימון מ-2 לימונים,
קרם קוקוס, תמצית וניל ושמן.

לזיגוג העוגה תצטרכו: אבקת סוכר, מיץ לימון, מלח וגרידת לימון.

*שימו לב: בכמויות מדויקות נא להשתמש באופן מדויק בחלק העליון של דף המתכון – זה קריטי להצלחת המתכון.

אופן ההכנה של "עוגת לימון טבעונית" כולל בתוכו כ-8 שלבים בלבד.
כפי שציינו כבר לפני כן דרגת הקושי היא קלה לכן תוכלו להכין את העוגה הזאת בכיף ובקלות,
ואנו מתחייבים שהיצמדות למרכבי המתכון ולכל שלבי אופן ההכנה – כולם יצליחו.
ואם לא – אנחנו כאן לכל שאלה עבורכם 🙂
אופן הכנה של המתכון:
  1. חממו תנור מראש ל-170 מעלות.
  2. קחו קערה גדולה ובה תטרפו היטב קמח יחד עם אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח.
  3. קחו קערה נוספת והנ טורפים היטב את השמן יחד עם סוכר לבן, מיץ לימון, גרידת לימון,
    תמצית וניל וקרם קוקוס עד קבלת בלילה אחידה.
  4. כעת העבירו בהדרגה לקערת הקמח את הבלילה של המצרכים הרטובים עד קבלת בלילה אחידה וחלקה.
  5. שמנו היטב תבניות אינגליש קייק ויוצקים אליהן את הבלילה.
    אופים למשך כ35-40 דקות עד השחמה. העוגה מוכנה כאשר נועצים קיסם במרכז העוגה והוא יוצא יבש עם פירורים לחים.
  6. הוציאו מהתנור והניחו לעוגה להצטנן.
  7. בקערה נפרדת מערבבים היטב אבקת סוכר יחד עם מיץ לימון, מלח וגרידת לימון עד קבלת תערובת אחידה.
  8. מזלפים את הזיגוג על העוגה.

מתכונים לקינוחים טבעוניים

הפופולאריות של תעשיית המזון הטבעונית הן מבחינת אוכל רגיל והן מבחינת קינוחים,
נסק פלאים בשנים האחרונות, אנחנו עדים ככה שהזמן עובר ליותר ויותר מרכיבים וארוחות טבעוניות
גם במסעדות, גם בסופרים (במקררים הקפואים) ואפילו בקינוחים הטבעוניים שהתחילו לקבל
במה גדולה עם השנים והביקוש אליהם גדל וגדל.

גם אנחנו כאן לא מקלים ראש בנושא ויש לנו קטגוריה שלמה בדיוק לכך: מתכונים לקינוחים טבעוניים

וגם כתבנו כתבה גדולה בנושא: קינוחים ללא גלוטן – ממה צריך להיזהר ואיך לשפר?

אם תרצו קינוחים אחרים פחות עמוסי שוקולד ומתוק אך שמתכתב באותו עולם של קינוחים אלה יש גם את הקטגוריות הבאות:

'קינוחים ללא גלוטן' , 'קינוחים בריאים'

וגם יש לנו שלושה כתבות עשירות בנושא:

עוגות בחושות

קצת מידע על עוגות בחושות, כיום הסוג הפופולרי ביותר שמכינים בכל העולם וגם במטבח הישראלי זוהי העוגה הבחושה.
למי שלא יודע למה היא נקראת כך אז למעשה אנו מדברים על עוגה שכל מרכיביה מעורבלים יחדיו במערבל
או בצורה ידנית כאשר לאחר שלב זה מוסיפים אליה קמח וחומרי תפיחה נוספים.

עוגות קרות

קצת מידע על עוגות קרות, אנשים רבים מעדיפים כיום עוגות קרות על פני עוגות בחושות או עוגות שמרים מסוימות.
הסיבה היא מעבר לטעם והמרקם הנפלא והקר גם התחושה שאנו אוכלים עוגה קרה שמקררת את הגוף ומביאה עמה תחושה
כיפית ונעימה – מעבר לטעם המשובח של מרכיבים מסוימים שיוצאים מהמקרר ישירות לפה שלכם.

אין טעים יותר או טעים פחות בעת הכנת עוגה או בחירת עוגה – הכל עניין של טעם.
יש כאלו שמעדיפים את העוגות הבחושות – ויש כאלו שמעדיפים את העוגות הקרות.

אצלנו באתר תוכלו למצוא את כל המינים והסוגים שרק תוכלו לרצות? יש משהו שבא לכם ואין? תכתבו לנו ונדאג לזה!

מתכונים לעוגות

מעוניינים במתכונים נוספים לעוגות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגות בחושות' , 'עוגות קרות'

את כל המתכונים של העוגות הקיימים באתר תוכלו לראות באתר תחת קטגוריה 'עוגות'

בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:

במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂

אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂

אוהבים, צוות ללוש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שאולי תאהבו: