עוגת דבש של סבתא – קצת רקע ומידע על העוגה:
אין כמו לבוא לבית של סבתא. האוכל, הפינוקים, אהבה הכל פשוט מושלם! והעוגות? אין דברים כאלה!
המתכון הבא יזכיר לכם זאת: מתכון לעוגת דבש של סבתא בפחות משעה עבודה, עוגה מטריפה שקל להכין.
אחד הדברים שתמיד טוב שיהיה בבית ללא ספק, זה קינוח פרווה.
במיוחד לאלו ששומרים כשרות ואת זמן ההמתנה בין אכילת בשר וחלב.
קינוחים פרווה אלו קינוחים שתמיד כיף שיש בצנצנת בבית או במקרר שאפשר לאכול בכל עת שמתחשק לנו.
המתכון הוא פרווה. אז לכל שומרי הכשרות המתכון פרווה אין לכם למה לדאוג.
אורך תהליך של הכנת המתכון הוא כ-50 דקות בלבד! פחות משעה והעוגה מוכנה.
דרגת הקושי היא בינונית אך אנחנו מתחייבים שהיצמדות למרכיבים ולאופן הכנה מבטיחים הצלחה בהכנת הפאי.
במידה ולא הצלחתם משהו, אנחנו כאן לכל שאלה 🙂
המרכיבים להכנת המתכון נורא פשוטים ואלה מרכיבים שתצטרכו:
ביצים, סוכר לבן, שמן, דבש, קמח לבן, אבקת אפיה, קינמון, תה ושקדים פרוסים.
*שימו לב: לשימוש במדויק בכמויות ואופן השימוש וההכנה בכל מרכיב נא עבדו לפי ההוראות המדויקות!
הכמות שתצא לכם מהמתכון הזה הוא 2 תבניות אינגליש קייק.
עוגת דבש של סבתא
אופן ההכנה של המתכון הזה הוא כולל בתוכו כ-6 שלבים בלבד, ואלה השלבים.
- תחממו תנור מבעוד מועד ל-160 מעלות.
- קחו קערה גדולה והקציפו בה את הביצים יחד עם הסוכר בעזרת מטרפה עד קבלת קצף בהיר ויציב.
- לאחר מכן הוסיפו את השמן, דבש, קינמון, אבקת אפיה וקמח ומערבלים היטב.
- ואז הוסיפו את התה ומערבלים עד אשר תקבלו בלילה חלקה ואחידה.
- תשמנו טוב טוב שתי תבניות אינגליש קייק ומעבירים אליהן את הבלילה עד 3/4 גובה התבנית.
- פזרו את השקדים פרוסים ואופים למשך כ40-45 דקות,
העוגה מוכנה כאשר נועצים קיסם במרכז העוגה והוא יוצא יבש עם פירורים לחים, מזלפים מעט דבש מעל העוגה.
—
עוגות בחושות
קצת מידע על עוגות בחושות, כיום הסוג הפופולרי ביותר שמכינים בכל העולם וגם במטבח הישראלי זוהי העוגה הבחושה.
למי שלא יודע למה היא נקראת כך אז למעשה אנו מדברים על עוגה שכל מרכיביה מעורבלים יחדיו במערבל
או בצורה ידנית כאשר לאחר שלב זה מוסיפים אליה קמח וחומרי תפיחה נוספים.
עוגות קרות
קצת מידע על עוגות קרות, אנשים רבים מעדיפים כיום עוגות קרות על פני עוגות בחושות או עוגות שמרים מסוימות.
הסיבה היא מעבר לטעם והמרקם הנפלא והקר גם התחושה שאנו אוכלים עוגה קרה שמקררת את הגוף ומביאה עמה תחושה
כיפית ונעימה – מעבר לטעם המשובח של מרכיבים מסוימים שיוצאים מהמקרר ישירות לפה שלכם.
אין טעים יותר או טעים פחות בעת הכנת עוגה או בחירת עוגה – הכל עניין של טעם.
יש כאלו שמעדיפים את העוגות הבחושות – ויש כאלו שמעדיפים את העוגות הקרות.
אצלנו באתר תוכלו למצוא את כל המינים והסוגים שרק תוכלו לרצות? יש משהו שבא לכם ואין? תכתבו לנו ונדאג לזה!
—
מתכונים לעוגות
מעוניינים במתכונים נוספים לעוגות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגות בחושות' , 'עוגות קרות'
את כל המתכונים של העוגות הקיימים באתר תוכלו לראות באתר תחת קטגוריה 'עוגות'
—
בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:
- קינוחים לשבת: עוגות לשבת – עוגיות לשבת – מה מומלץ?
- קינוח לסוכות: איזה קינוחים הכי כדאי להכין בסוכות?
- איזה קינוחים ילדים הכי אוהבים להכין?
- עוגות: עוגות בחושות – עוגות קרות – כל מה שצריך לדעת
- עוגות לשבועות: אילו עוגות הכי מומלץ להכנה בחג השבועות?
- מתכונים לעוגות גבינה – עשה ואל תעשה
- עוגות בחושות: אחסון עוגות – הקפאת עוגות – מה מומלץ ולמה?
- אחסון במטבח: פתרונות אחסון למטבח קטן – איך לאחסן חומרי אפייה?
—
במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂
אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂
אוהבים, צוות ללוש.