תמונות המתכון יעלו בקרוב מאוד.

עוגת דבש בחושה

מתכון לאחת העוגות שאנחנו הכי אוהבים להכין לשבת, מתכון לעוגת דבש בחושה – עוגה פרווה עסיסית ופריכה שמוכנה בתוך שעה בלבד!

סוג מתכון

פרווה

זמן הכנה

שעה

דרגת קושי

קל

אהבתם? שתפו:

*בתיאום מראש ניתן להזמין מארזי קינוחים לכל סוגי האירועים, שבתות וחגים.
*חלק מהתמונות להמחשה בלבד.

המרכיבים:

כמות:


2 תבניות אינגליש קייק

  • 3 ביצים
  • 3 כפות שמן
  • 1/2 כוס דבש
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1 ו-1/4 כוסות קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
  • 1/2 כוס תה (מים חמים + תיון)
  • לסירופ: 4 כפות דבש
  • 2 כפות מים חמים

אופן הכנה:

1
מחממים תנור ל-165 מעלות
2
מכינים את התה ומניחים לו להתקרר
3
במיקסר עם וו בלון מקציפים היטב ביצים יחד עם סוכר עד קבלת תערובת קצף בהירה
4
מוסיפים את השמן, תה, דבש ותמצית וניל ומקציפים עד לאיחוד
5
מוסיפים את הקמח, אבקת אפיה ואבקת סודה לשתיה ומקציפים מעט עד לאיחוד וקבלת בלילה אחידה ללא גושים
6
משמנים 2 תבניות אינגליש קייק ומעבירים אליהן את הבלילה
7
אופים למשך 45 דקות עד שהעוגה משחימה, העוגה מוכנה כאשר נועצים קיסם במרכז העוגה והוא יוצא יבש עם פירורים לחים
8
בקערה קטנה מערבבים דבש ומים חמים יחד, מברישים את העוגות בסירופ

עוגת דבש בחושה – קצת רקע ומידע על העוגה:

מתכון לאחת העוגות שאנחנו הכי אוהבים להכין לשבת, מתכון לעוגת דבש בחושה – עוגה פרווה עסיסית ופריכה שמוכנה בתוך שעה בלבד!

אחד הדברים שתמיד טוב שיהיה בבית ללא ספק, זה קינוח פרווה.
במיוחד לאלו ששומרים כשרות ואת זמן ההמתנה בין אכילת בשר וחלב.
קינוחים פרווה אלו קינוחים שתמיד כיף שיש בצנצנת בבית או במקרר שאפשר לאכול בכל עת שמתחשק לנו.

כפי שכבר הבנתם העוגה הזאת הינה פרווה – אז לכל שומרי הכשרות אין לכם ממה לדאוג העוגה פרווה.
זמן ההכנה של הקינוח הוא כשעה בלבד! כן , כן שעה והעוגה מוכנה.
דרגת הקושי הינה קלה לכן אנחנו מבטיחים שהיצמדות למרכיבים ושלבי ההכנה ותצליחו להכין את המתכון.
אנחנו פה לכל שאלה כמובן במידה ואתם מסתבכים בשלב מסוים! 🙂

עוגת דבש בחושה

הכמות שתצא לכם מהמתכון הוא 2 תבנית אינגליש קייק.

מרכיבי המתכון של המתכון הנ"ל פשוטים מאוד ואלו המרכיבים:

ביצים, שמן, דבש, סוכר חום, קמח לבן, אבקת אפיה, תמצית וניל, אבקת סודה לשתייה וכוס תה (מים חמים + תיון).

להכנת הסירופ תצטרכו דבש ומים חמים בלבד.

*שימו לב: בכמויות מדויקות נא להשתמש באופן מדויק בחלק העליון של דף המתכון – זה קריטי להצלחת המתכון.

אופן ההכנה של "עוגת דבש בחושה" כולל בתוכו כ-8 שלבים בלבד.
כפי שציינו כבר לפני כן דרגת הקושי היא קלה לכן תוכלו להכין את העוגה הזאת בכיף ובקלות,
ואנו מתחייבים שהיצמדות למרכבי המתכון ולכל שלבי אופן ההכנה – כולם יצליחו.
ואם לא – אנחנו כאן לכל שאלה עבורכם 🙂
  1. תחממו את התנור מראש לפני ההכנה ל-165 מעלות.
  2. הכינו כעת את התה ותנו לו זמן להתקרר.
  3. במיקסר עם וו בלון מקציפים היטב ביצים יחד עם סוכר עד קבלת תערובת קצף בהירה
  4. כעת הוסיפו את השמן, תה, דבש ותמצית וניל ומקציפים עד לאיחוד
  5. ואז הוסיפו את הקמח, אבקת אפיה ואבקת סודה לשתיה ומקציפים מעט עד לאיחוד וקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
  6. בשלב זה שמנו 2 תבניות אינגליש קייק והעבירו אליהן את הבלילה.
  7. אופים למשך 45 דקות עד שהעוגה משחימה, העוגה מוכנה כאשר נועצים קיסם במרכז העוגה והוא יוצא יבש עם פירורים לחים
  8. בשלב האחרון תקחו קערה קטנה ותערבבו בה דבש ומים חמים יחדיו ואז הברישו את העוגות בסירופ שהכנתם.

עוגות בחושות

קצת מידע על עוגות בחושות, כיום הסוג הפופולרי ביותר שמכינים בכל העולם וגם במטבח הישראלי זוהי העוגה הבחושה.
למי שלא יודע למה היא נקראת כך אז למעשה אנו מדברים על עוגה שכל מרכיביה מעורבלים יחדיו במערבל
או בצורה ידנית כאשר לאחר שלב זה מוסיפים אליה קמח וחומרי תפיחה נוספים.

עוגות קרות

קצת מידע על עוגות קרות, אנשים רבים מעדיפים כיום עוגות קרות על פני עוגות בחושות או עוגות שמרים מסוימות.
הסיבה היא מעבר לטעם והמרקם הנפלא והקר גם התחושה שאנו אוכלים עוגה קרה שמקררת את הגוף ומביאה עמה תחושה
כיפית ונעימה – מעבר לטעם המשובח של מרכיבים מסוימים שיוצאים מהמקרר ישירות לפה שלכם.

אין טעים יותר או טעים פחות בעת הכנת עוגה או בחירת עוגה – הכל עניין של טעם.
יש כאלו שמעדיפים את העוגות הבחושות – ויש כאלו שמעדיפים את העוגות הקרות.

אצלנו באתר תוכלו למצוא את כל המינים והסוגים שרק תוכלו לרצות? יש משהו שבא לכם ואין? תכתבו לנו ונדאג לזה!

מתכונים לעוגות

מעוניינים במתכונים נוספים לעוגות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגות בחושות' , 'עוגות קרות'

את כל המתכונים של העוגות הקיימים באתר תוכלו לראות באתר תחת קטגוריה 'עוגות'

בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:

במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂

אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂

אוהבים, צוות ללוש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שאולי תאהבו: