תמונות המתכון יעלו בקרוב מאוד.

עוגת גרנולה בריאה

מתכון נוסף לקטגוריית הבריאים שלנו: מתכון של עוגת גרנולה בריאה וטעימה בטירוף. מהמתכון יצא לכם בשעה עבודה בלבד עוגה על 2 תבניות אינגליש קייק, תמיד כיף שיש על השיש במטבח עוגה כזו.

סוג מתכון

חלבי

זמן הכנה

שעה

דרגת קושי

בינוני

אהבתם? שתפו:

*בתיאום מראש ניתן להזמין מארזי קינוחים לכל סוגי האירועים, שבתות וחגים.
*חלק מהתמונות להמחשה בלבד.

המרכיבים:

כמות:


2 תבניות אינגליש קייק

  • 1 כוס גרנולה
  • 1 כוס קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 3 כפות קקאו
  • 130 גרם חמאה
  • 2 כפות סירופ מייפל
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 2 ביצים
  • 1/4 כוס חלב
  • 1 כפית תמצית וניל
  • לציפוי: 100 גרם שוקולד מריר

אופן הכנה:

1
מחממים תנור ל-180 מעלות
2
בקערה גדולה מערבבים יחד גרנולה, קמח, אבקת אפייה וקקאו ומערבבים היטב.
3
בסיר על אש נמוכה מניחים את המייפל, חמאה, סוכר ותמצית וניל ומבשלים תוך כדי ערבוב עד המסה של הסוכר ואיחוד.
4
מוסיפים לתערובת החמאה ביצים טרופות וחלב ומערבבים היטב, מוסיפים אל תערובת הגרנולה ומערבבים מעט עד לאיחוד.
5
משמנים היטב תבנית אינגליש קייק ויוצקים את התערובת אל התבניות. אופים למשך כ25 דקות עד השחמה, העוגה מוכנה כאשר נועצים קיסם במרכז העוגה והוא יוצא יבש
6
מניחים לעוגה להצטנן למשך כ10 דקות לפחות, בינתיים ממיסים בקערה במיקרוגל בפולסים שוקולד מריר. אם ברצונכם להזיז את העוגה ניתן כעת להפוך את התבנית ולאחר מכן מצפים את העוגה בשוקולד המריר המומס.

עוגת גרנולה בריאה – קצת רקע ומידע על העוגה:

שלמה ארצי שר בשירו "הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם".
אנחנו אומרים הביקוש לקינוחים בריאים לא מסתיים אף פעם 😉
אין יום שאנחנו לא מקבלים הודעות מגולשי האתר לכתוב עוד ועוד מתכונים בריאים ואנחנו שמחים על כך.

לכן מתכון חדש ונפלא של "עוגת גרנולה בריאה".

מתכון נוסף לקטגוריית הבריאים שלנו: מתכון של עוגת גרנולה בריאה וטעימה בטירוף.
מהמתכון יצא לכם בשעה עבודה בלבד עוגה על 2 תבניות אינגליש קייק, תמיד כיף שיש על השיש במטבח עוגה כזו.

העוגה הזו הינה חלבית אז כל שומרי הכשרות שימו לב העוגה חלבית.
זמן ההכנה של העוגה הוא כשעה בלבד! 60 דקות ויש לכם עוגה מהממת וטעימה.
דרגת הקושי הינה בינונית לכן אנחנו מבטיחים שהיצמדות למרכיבים ושלבי ההכנה ותצליחו להכין את המתכון.
אנחנו פה לכל שאלה כמובן במידה ואתם מסתבכים בשלב מסוים! 🙂

עוגת גרנולה בריאה

אלו המרכיבים שתצטרכו על מנת להכין את העוגה במתכון הנ"ל:

גרנולה, קמח לבן, אבקת אפייה, קקאו, חמאה, סירופ מייפל, סוכר חום, ביצים, חלב ותמצית וניל.

לציפוי של העוגה תצטרכו שוקולד מריר.

*הערה חשובה: נא להשתמש בכמויות מדויקת של המתכון כמו שאנחנו רושמים בחלק העליון של דף המתכון.

אופן ההכנה של העוגה הנ"ל כוללת כ-6 שלבים בלבד, ואלה השלבים:

  1. תחממו מראש את התנור שלכם לאפיית העוגה ל-180 מעלות.
  2. בשלב זה קחו קערה גדולה ותערבבו בה את המרכיבים הבאים יחד: גרנולה, קמח, אבקת אפייה וקקאו ותערבבו טוב.
  3. כעת שימו סיר על אש נמוכה והניחו בה את המרכיבים הבאים: את המייפל, חמאה, סוכר ותמצית וניל ותבשלו הכל יחד
    תוך כדי ערבוב עד המסה של הסוכר ואיחוד.
  4. בשלב זה הוסיפן לתערובת החמאה ביצים טרופות וחלב ומערבבים היטב,
    לאחר מכן הוסיפו אל תערובת הגרנולה ומערבבים מעט עד לאיחוד.
  5. משמנים היטב תבנית אינגליש קייק ויוצקים את התערובת אל התבניות.
    אופים למשך כ-25 דקות עד השחמה, שימו לב העוגה מוכנה כאשר נועצים קיסם במרכז העוגה והוא יוצא יבש
  6. בשלב האחרון הניחו לעוגה להצטנן למשך כ10 דקות לפחות, בזמן זה המיסו בקערה במיקרוגל בפולסים שוקולד מריר.
    אם ברצונכם להזיז את העוגה ניתן כעת להפוך את התבנית ולאחר מכן מצפים את העוגה בשוקולד המריר המומס.

אוהבים קינוחים עם גרנולה?
אז יש לנו מתכונים נוספים שבוודאי תאהבו גם כן:

חטיף גרנולה ביתי | עוגת גרנולה בחושה

עוגות בחושות

קצת מידע על עוגות בחושות, כיום הסוג הפופולרי ביותר שמכינים בכל העולם וגם במטבח הישראלי זוהי העוגה הבחושה.
למי שלא יודע למה היא נקראת כך אז למעשה אנו מדברים על עוגה שכל מרכיביה מעורבלים יחדיו במערבל
או בצורה ידנית כאשר לאחר שלב זה מוסיפים אליה קמח וחומרי תפיחה נוספים.

עוגות קרות

קצת מידע על עוגות קרות, אנשים רבים מעדיפים כיום עוגות קרות על פני עוגות בחושות או עוגות שמרים מסוימות.
הסיבה היא מעבר לטעם והמרקם הנפלא והקר גם התחושה שאנו אוכלים עוגה קרה שמקררת את הגוף ומביאה עמה תחושה
כיפית ונעימה – מעבר לטעם המשובח של מרכיבים מסוימים שיוצאים מהמקרר ישירות לפה שלכם.

אין טעים יותר או טעים פחות בעת הכנת עוגה או בחירת עוגה – הכל עניין של טעם.
יש כאלו שמעדיפים את העוגות הבחושות – ויש כאלו שמעדיפים את העוגות הקרות.

אצלנו באתר תוכלו למצוא את כל המינים והסוגים שרק תוכלו לרצות? יש משהו שבא לכם ואין? תכתבו לנו ונדאג לזה!

מתכונים לעוגות

מעוניינים במתכונים נוספים לעוגות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגות בחושות' , 'עוגות קרות'

את כל המתכונים של העוגות הקיימים באתר תוכלו לראות באתר תחת קטגוריה 'עוגות'

בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:

במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂

אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂

אוהבים, צוות ללוש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שאולי תאהבו: