עוגת בננות ומייפל | ללוש - מתכוני קינוחים אונליין

עוגת בננות ומייפל

מתכון לעוגה בחושה מהממת וטעימה בטירוף! מתכון לעוגת בננות ומייפל. מתכון שקל מאוד להכין מעט ארוך אך מתגמל. עוגה עסיסית, פריכה וטעימה שהאורחים או בני המשפחה לא יוכלו להפסיק לאכול.

סוג מתכון

חלבי

זמן הכנה

שעה וחצי

דרגת קושי

קל

אהבתם? שתפו:

*בתיאום מראש ניתן להזמין מארזי קינוחים לכל סוגי האירועים, שבתות וחגים.
*חלק מהתמונות להמחשה בלבד.

המרכיבים:

כמות:


2 תבניות אינגליש קייק

  • 2 כוסות קמח לבן
  • ¾ כוס סוכר לבן
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • ½ כפית אבקת סודה לשתייה
  • 3 כפות סוכר חום
  • ½ כפית מלח
  • 4 בננות
  • 4 ביצים
  • 120 גרם חמאה מומסת
  • ¼ כוס מיץ תפוזים
  • ½ כוס סירופ מייפל
  • 2 כפיות תמצית וניל

אופן הכנה:

1
מחממים תנור ל-180 מעלות.
2
בקערה גדולה מערבבים את החומרים היבשים - קמח לבן, סוכר לבן, סוכר חום, אבקת אפייה, מלח ואבקת סודה לשתייה.
3
בקערה נפרדת מועכים בעזרת מזלג היטב את הבננות. יוצרים גומה במרכז תערובת הקמח ומעבירים לשם את הבננות, ביצים, חמאה מומסת, מיץ תפוזים, מייפל ותמצית וניל. טורפים היטב לתערובת חלקה.
4
משמנים היטב שתי תבניות אינגליש קייק בעזרת שמן או חמאה, יוצקים את התערובת לשתי התבניות ואופים למשך כ-45 דקות. העוגה מוכנה כאשר נועצים קיסם במרכז העוגה והוא יוצא יבש עם פירורים לחים.

עוגת בננות ומייפל – קצת רקע ומידע על העוגה:

מתכון לעוגה בחושה מהממת וטעימה בטירוף! עוגת בננות ומייפל. מתכון שקל מאוד להכין מעט ארוך אך מתגמל.
עוגה עסיסית, פריכה וטעימה שהאורחים או בני המשפחה לא יוכלו להפסיק לאכול.

זמן ההכנה של העוגה הוא כשעה וחצי מעט ארוך אך תקבלו עוגה ששווה את זה – באחריות!
דרגת הקושי הינה קלה אנחנו מבטיחים שהיצמדות למרכיבים ושלבי ההכנה ותצליחו להכין את המתכון.
אנחנו פה לכל שאלה כמובן במידה ואתם מסתבכים בשלב מסוים! 🙂

עוגת בננות ומייפל

הכמות שתצא לכם מהמתכון הנ"ל הוא: 2 תבניות אינגליש קייק.

המרכיבים שתצטרכו להכנת המתכון הם:

קמח לבן, סוכר לבן, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, סוכר חום, מלח, בננות, ביצים,
חמאה מומסת, מיץ תפוזים, סירופ מייפל ותמצית וניל.

*שימו לב: בכמויות מדויקות נא להשתמש באופן מדויק בחלק העליון של דף המתכון – זה קריטי להצלחת המתכון.

אופן ההכנה של "עוגת בננות ומייפל" כולל בתוכו כ-4 שלבים בלבד.

וזה מה שצריך לעשות בכל שלב באופן ההכנה של המתכון:

  1. תחממו את התנור מבעוד מועד ל-180 מעלות.
  2. קחו קערה גדולה ובתוכה תערבבו את החומרים היבשים  – קמח לבן, סוכר לבן, סוכר חום, אבקת אפייה, מלח ואבקת סודה לשתייה. 
  3. קחו קערה נפרדת מועכים בעזרת מזלג היטב את הבננות.
    יוצרים גומה במרכז תערובת הקמח ומעבירים לשם את הבננות, ביצים, חמאה מומסת, מיץ תפוזים, מייפל ותמצית וניל.
    ולאחר מכן תטרפו היטב לתערובת חלקה.
  4. בשלב האחרון תשמנו היטב שתי תבניות אינגליש קייק בעזרת שמן או חמאה,
    ואז יוצקים את התערובת לשתי התבניות ואופים למשך כ-45 דקות.
    שימו לב: העוגה מוכנה כאשר נועצים קיסם במרכז העוגה והוא יוצא יבש עם פירורים לחים. 

עוגות בחושות

קצת מידע על עוגות בחושות, כיום הסוג הפופולרי ביותר שמכינים בכל העולם וגם במטבח הישראלי זוהי העוגה הבחושה.
למי שלא יודע למה היא נקראת כך אז למעשה אנו מדברים על עוגה שכל מרכיביה מעורבלים יחדיו במערבל
או בצורה ידנית כאשר לאחר שלב זה מוסיפים אליה קמח וחומרי תפיחה נוספים.

עוגות קרות

קצת מידע על עוגות קרות, אנשים רבים מעדיפים כיום עוגות קרות על פני עוגות בחושות או עוגות שמרים מסוימות.
הסיבה היא מעבר לטעם והמרקם הנפלא והקר גם התחושה שאנו אוכלים עוגה קרה שמקררת את הגוף ומביאה עמה תחושה
כיפית ונעימה – מעבר לטעם המשובח של מרכיבים מסוימים שיוצאים מהמקרר ישירות לפה שלכם.

אין טעים יותר או טעים פחות בעת הכנת עוגה או בחירת עוגה – הכל עניין של טעם.
יש כאלו שמעדיפים את העוגות הבחושות – ויש כאלו שמעדיפים את העוגות הקרות.

אצלנו באתר תוכלו למצוא את כל המינים והסוגים שרק תוכלו לרצות? יש משהו שבא לכם ואין? תכתבו לנו ונדאג לזה!

מתכונים לעוגות

מעוניינים במתכונים נוספים לעוגות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגות בחושות' , 'עוגות קרות'

את כל המתכונים של העוגות הקיימים באתר תוכלו לראות באתר תחת קטגוריה 'עוגות'

בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:

במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂

אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂

אוהבים, צוות ללוש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שאולי תאהבו: