תמונות המתכון יעלו בקרוב מאוד.

עוגת אפרסקים בחושה

מתכון לעוגת אפרסקים בחושה. בתוך 45 דקות בלבד! (כל אורך המתכון כולל אפיה) תקבלו עוגת אפרסקים בחושה וטעימה מאוד, בנוסף לכך העוגה פרווה ככה שאפשר לאכול אותה בכל עת!

סוג מתכון

פרווה

זמן הכנה

45 דקות

דרגת קושי

קל

אהבתם? שתפו:

*בתיאום מראש ניתן להזמין מארזי קינוחים לכל סוגי האירועים, שבתות וחגים.
*חלק מהתמונות להמחשה בלבד.

המרכיבים:


  • סוכר - שליש כוס
  • שמן - שליש כוס
  • מיץ תפוזים - שלי כוס
  • קמח לבן - כוס
  • תמצית וניל - חצי כפית
  • אפרסק וחצי רכים קלופים חתוכים לקוביות (עדיף קטנות)
  • אבקת אפיה - כפית
  • לציפוי העוגה: כפית סוכר חום / לבן + שקדים פרוסים 2 כפות

אופן הכנה:

1
תחממו תנור מבעוד מועד ל-180 מעלות ושמנו היטב תבנית אינגלייש קייק.
2
בעזרת מיקסר או מטרפה ידנית תערבבו את המרכיבים הבאים: ביצים יחד עם סוכר, לאחר מכן הוסיפו שמן, תמצית וניל את האפרסקים ותערבבו.
3
קחו קערה נפרדת ובתוכה תערבבו את הקמח לבן יחד עם אבקת אפיה והוסיפו לקערת הרטובים משלב 2, לאחר מכן ערבבו הכל עד שתקבלו תערובת אחידה (שימו לב לא לערבב יותר מדי)
4
כעת, צקו את התערובת לתבנית משומנת, לאחר מכן פזרו מעליה שקדים פרוסים ואת הסוכר שבחרתם.
5
הכניסו את העוגה לתנור שחיממתם מראש לזמן של 35 דקות, תוכלו לבדוק שהעוגה מוכנה באמצעות קיסם.

עוגת אפרסקים בחושה – קצת רקע ומידע על העוגה:

מתכון לעוגת אפרסקים בחושה. בתוך 45 דקות בלבד! (כל אורך המתכון כולל אפיה)
תקבלו עוגת אפרסקים בחושה וטעימה מאוד, בנוסף לכך העוגה פרווה ככה שאפשר לאכול אותה בכל עת!

העוגה הזו הינה פרווה אז כל שומרי הכשרות שימו לב העוגה הינה פרווה.
זמן ההכנה של העוגה הוא עד כ-45 דקות בלבד!! פחות משעה ויש לכם עוגת אפרסקים!
דרגת הקושי הינה קלה לכן אנחנו מבטיחים שהיצמדות למרכיבים ושלבי ההכנה ותצליחו להכין את המתכון.
אנחנו פה לכל שאלה כמובן במידה ואתם מסתבכים בשלב מסוים! 🙂

עוגת אפרסקים בחושה

מרכיבי המתכון של העוגת אפרסקים הזאת פשוטים מאוד ואלו המרכיבים:

סוכר, שמן, מיץ תפוזים, קמח לבן, תמצית וניל, אפרסק וחצי רכים ואבקת אפיה.

לציפוי העוגה תצטרכו: כפית סוכר חום / לבן + שקדים פרוסים 2 כפות.

אופן ההכנה של "עוגת אפרסקים בחושה" כולל בתוכו כ-5 שלבים בלבד.
כפי שציינו כבר לפני כן דרגת הקושי היא קלה לכן תוכלו להכין את העוגה בכיף ובקלות,
ואנו מתחייבים שהיצמדות למרכבי המתכון ולכל שלבי אופן ההכנה – כולם יצליחו.
ואם לא – אנחנו כאן לכל שאלה עבורכם 🙂

בשלב הראשון: מחממים את התנור ל-180 מעלות.

בשלב השני: בעזרת מיקסר או מטרפה ידנית תערבבו את המרכיבים הבאים: ביצים יחד עם סוכר,
לאחר מכן הוסיפו שמן, תמצית וניל את האפרסקים ותערבבו.

בחלק השלישי: קחו קערה נפרדת ובתוכה תערבבו את הקמח לבן יחד עם אבקת אפיה והוסיפו לקערת הרטובים משלב 2,
לאחר מכן ערבבו הכל עד שתקבלו תערובת אחידה (שימו לב לא לערבב יותר מדי)

בשלב הרביעי: כעת, צקו את התערובת לתבנית משומנת, לאחר מכן פזרו מעליה שקדים פרוסים ואת הסוכר שבחרתם.

בשלב החמישי והאחרון: הכניסו את העוגה לתנור שחיממתם מראש לזמן של 35 דקות, תוכלו לבדוק שהעוגה מוכנה באמצעות קיסם.

עוגות בחושות

קצת מידע על עוגות בחושות, כיום הסוג הפופולרי ביותר שמכינים בכל העולם וגם במטבח הישראלי זוהי העוגה הבחושה.
למי שלא יודע למה היא נקראת כך אז למעשה אנו מדברים על עוגה שכל מרכיביה מעורבלים יחדיו במערבל
או בצורה ידנית כאשר לאחר שלב זה מוסיפים אליה קמח וחומרי תפיחה נוספים.

עוגות קרות

קצת מידע על עוגות קרות, אנשים רבים מעדיפים כיום עוגות קרות על פני עוגות בחושות או עוגות שמרים מסוימות.
הסיבה היא מעבר לטעם והמרקם הנפלא והקר גם התחושה שאנו אוכלים עוגה קרה שמקררת את הגוף ומביאה עמה תחושה
כיפית ונעימה – מעבר לטעם המשובח של מרכיבים מסוימים שיוצאים מהמקרר ישירות לפה שלכם.

אין טעים יותר או טעים פחות בעת הכנת עוגה או בחירת עוגה – הכל עניין של טעם.
יש כאלו שמעדיפים את העוגות הבחושות – ויש כאלו שמעדיפים את העוגות הקרות.

אצלנו באתר תוכלו למצוא את כל המינים והסוגים שרק תוכלו לרצות? יש משהו שבא לכם ואין? תכתבו לנו ונדאג לזה!

מתכונים לעוגות

מעוניינים במתכונים נוספים לעוגות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגות בחושות' , 'עוגות קרות'

את כל המתכונים של העוגות הקיימים באתר תוכלו לראות באתר תחת קטגוריה 'עוגות'

בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:

במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂

אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂

אוהבים, צוות ללוש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שאולי תאהבו: