עוגת אפרסקים בחושה – קצת רקע ומידע על העוגה:
מתכון לעוגת אפרסקים בחושה. בתוך 45 דקות בלבד! (כל אורך המתכון כולל אפיה)
תקבלו עוגת אפרסקים בחושה וטעימה מאוד, בנוסף לכך העוגה פרווה ככה שאפשר לאכול אותה בכל עת!
העוגה הזו הינה פרווה אז כל שומרי הכשרות שימו לב העוגה הינה פרווה.
זמן ההכנה של העוגה הוא עד כ-45 דקות בלבד!! פחות משעה ויש לכם עוגת אפרסקים!
דרגת הקושי הינה קלה לכן אנחנו מבטיחים שהיצמדות למרכיבים ושלבי ההכנה ותצליחו להכין את המתכון.
אנחנו פה לכל שאלה כמובן במידה ואתם מסתבכים בשלב מסוים! 🙂
עוגת אפרסקים בחושה
מרכיבי המתכון של העוגת אפרסקים הזאת פשוטים מאוד ואלו המרכיבים:
סוכר, שמן, מיץ תפוזים, קמח לבן, תמצית וניל, אפרסק וחצי רכים ואבקת אפיה.
לציפוי העוגה תצטרכו: כפית סוכר חום / לבן + שקדים פרוסים 2 כפות.
כפי שציינו כבר לפני כן דרגת הקושי היא קלה לכן תוכלו להכין את העוגה בכיף ובקלות,
ואנו מתחייבים שהיצמדות למרכבי המתכון ולכל שלבי אופן ההכנה – כולם יצליחו.
בשלב הראשון: מחממים את התנור ל-180 מעלות.
בשלב השני: בעזרת מיקסר או מטרפה ידנית תערבבו את המרכיבים הבאים: ביצים יחד עם סוכר,
לאחר מכן הוסיפו שמן, תמצית וניל את האפרסקים ותערבבו.
בחלק השלישי: קחו קערה נפרדת ובתוכה תערבבו את הקמח לבן יחד עם אבקת אפיה והוסיפו לקערת הרטובים משלב 2,
לאחר מכן ערבבו הכל עד שתקבלו תערובת אחידה (שימו לב לא לערבב יותר מדי)
בשלב הרביעי: כעת, צקו את התערובת לתבנית משומנת, לאחר מכן פזרו מעליה שקדים פרוסים ואת הסוכר שבחרתם.
בשלב החמישי והאחרון: הכניסו את העוגה לתנור שחיממתם מראש לזמן של 35 דקות, תוכלו לבדוק שהעוגה מוכנה באמצעות קיסם.
—
עוגות בחושות
קצת מידע על עוגות בחושות, כיום הסוג הפופולרי ביותר שמכינים בכל העולם וגם במטבח הישראלי זוהי העוגה הבחושה.
למי שלא יודע למה היא נקראת כך אז למעשה אנו מדברים על עוגה שכל מרכיביה מעורבלים יחדיו במערבל
או בצורה ידנית כאשר לאחר שלב זה מוסיפים אליה קמח וחומרי תפיחה נוספים.
עוגות קרות
קצת מידע על עוגות קרות, אנשים רבים מעדיפים כיום עוגות קרות על פני עוגות בחושות או עוגות שמרים מסוימות.
הסיבה היא מעבר לטעם והמרקם הנפלא והקר גם התחושה שאנו אוכלים עוגה קרה שמקררת את הגוף ומביאה עמה תחושה
כיפית ונעימה – מעבר לטעם המשובח של מרכיבים מסוימים שיוצאים מהמקרר ישירות לפה שלכם.
אין טעים יותר או טעים פחות בעת הכנת עוגה או בחירת עוגה – הכל עניין של טעם.
יש כאלו שמעדיפים את העוגות הבחושות – ויש כאלו שמעדיפים את העוגות הקרות.
אצלנו באתר תוכלו למצוא את כל המינים והסוגים שרק תוכלו לרצות? יש משהו שבא לכם ואין? תכתבו לנו ונדאג לזה!
—
מתכונים לעוגות
מעוניינים במתכונים נוספים לעוגות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגות בחושות' , 'עוגות קרות'
את כל המתכונים של העוגות הקיימים באתר תוכלו לראות באתר תחת קטגוריה 'עוגות'
—
בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:
- קינוחים לשבת: עוגות לשבת – עוגיות לשבת – מה מומלץ?
- קינוח לסוכות: איזה קינוחים הכי כדאי להכין בסוכות?
- איזה קינוחים ילדים הכי אוהבים להכין?
- עוגות: עוגות בחושות – עוגות קרות – כל מה שצריך לדעת
- עוגות לשבועות: אילו עוגות הכי מומלץ להכנה בחג השבועות?
- מתכונים לעוגות גבינה – עשה ואל תעשה
- עוגות בחושות: אחסון עוגות – הקפאת עוגות – מה מומלץ ולמה?
- אחסון במטבח: פתרונות אחסון למטבח קטן – איך לאחסן חומרי אפייה?
—
במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂
אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂
אוהבים, צוות ללוש.