תמונה מתכון לעוגיות טחינה | ללוש - מתכוני קינוחים אונליין

עוגיות טחינה מקמח מלא

מתכון מדהים לעוגיות טחינה מקמח מלא שתוכלו לאכול ללא רגשות אשם עם ערך תזונתי גבוה, רק 65 קלוריות ליחידה!  הנשנוש המושלם אחרי יום ארוך ומעייף או סתם במהלך היום אם תרצו.

סוג מתכון

פרווה

זמן הכנה

30 דקות

דרגת קושי

קל

אהבתם? שתפו:

*בתיאום מראש ניתן להזמין מארזי קינוחים לכל סוגי האירועים, שבתות וחגים.
*חלק מהתמונות להמחשה בלבד.

המרכיבים:


  • כוס טחינה גולמית (150 גרם)
  • ½ כוס סילאן (170 גרם)
  • ¼ כוס סוכר לבן
  • 1 כוס קמח חיטה מלא
  • 70 גרם שיבולת שועל
  • 7 כפות מים

אופן הכנה:

1
מחממים תנור ל170 מעלות
2
מקציפים בקערת המיקסר את הטחינה, הסוכר והסילאן עד שהסוכר נמס ומקבלים תערובת חלקה.
3
מוסיפים את המים וממשיכים לערבל עד קבלת תערובת אחידה
4
מוסיפים את הקמח (מומלץ לנפות) ואת שיבולת השועל ומערבבים עד קבלת בצק אחיד
5
יוצרים כדורים בגודל של כף וחצי בערך ומועכים אותם מעט, מניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה. אם הבצק מתפורר ניתן להרטיב מעט את הידיים ולגלגל את הכדורים.
6
אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש ל170 מעלות כ10-12 דקות עד הזהבה, שימו לב, העוגיות צריכות להיות זהובות בקצוות ורכות במרכזן.
7
להמתין לקירור, העוגיות מתקשות.
8
שדרוגים: למרקם קראנצ'י נוסף ניתן להוסיף אגוזים למיניהם מעל העוגייה לפני האפייה, כמו שקד שלם או אגוז מלך.

עוגיות טחינה מקמח מלא – קצת רקע ומידע על העוגה:

מתכון מדהים לעוגיות טחינה מקמח מלא שתוכלו לאכול ללא רגשות אשם עם ערך תזונתי גבוה, רק 65 קלוריות ליחידה! 
הנשנוש המושלם אחרי יום ארוך ומעייף או סתם במהלך היום אם תרצו.

אחד הדברים שתמיד טוב שיהיה בבית ללא ספק, זה קינוח פרווה.

במיוחד לאלו ששומרים כשרות ואת זמן ההמתנה בין אכילת בשר וחלב.

קינוחים פרווה אלו קינוחים שתמיד כיף שיש בצנצנת בבית או במקרר שאפשר לאכול בכל עת שמתחשק לנו.

המתכון הוא פרווה – לכל השומרים שימו לב אין לכם ממה לדאוג המתכון פרווה.

זמן ההכנה הוא כחצי שעה בלבד. כן כן לא טעיתם 30 דקות בלבד והעוגיות מוכנות.

דרגת הקושי היא קלה. וכל אחד יכול להכין את זה.

עוגיות טחינה מקמח מלא

המרכיבים של המתכון הנ"ל פשוטים, ואלו המרכיבים:

טחינה גולמית, סילאן, סוכר לבן, קמח חיטה מלא, שיבולת שועל ומים

*שימו לב: לשימוש במדויק בכמויות ואופן השימוש וההכנה בכל מרכיב נא עבדו לפי ההוראות המדויקות!

שלבי אופן ההכנה הם 8 שלבים בלבד. פשוט וקל לא?, אז למה אתם מחכים!

במתכון זה הוספנו עבורכם שדרוג למרקם קראנצ'י במידה ותרצו:

ניתן להוסיף אגוזים למיניהם מעל העוגייה לפני האפייה, כמו שקד שלם או אגוז מלך.

*הערה: אל תשכחו לחמם מראש את התנור ל-170 מעלות על מנת שיהיה בטמפרטורה הנכונה כאשר אתם מכניסים את העוגיות.

אוהבים להכין ולאכול עוגיות? יש לנו קטגוריה מלאה בכל טוב של 'עוגיות' – תבחרו את המתכון אהוב עליכם ותיהנו 🙂

אוהבים את המתכון אבל בא לכם משהו קצת שוקולד – הנה מתכון ל- 'עוגיות שיבולת שועל ושוקולד' לא פחות טעים – בהתחייבות.

בגלל הפופולאריות של העוגיות האלה והביקוש הרב ואהבה שהן מקבלות צוות הקונדיטורים של ללוש הכין עבורכם

מספר של מתכונים שונים לסוגי עוגיות שונות. גם עוגיות פרווה וגם חלביות.
מעוניינים במתכונים נוספים לעוגיות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגיות' , 'עוגיות פרווה'
וגם כמובן קלות המתכון נכנסות אל קטגוריה עצומה שיש לנו באתר של – 'קינוחים קלים להכנה' וכמובן הקטגוריה ראשית 'קינוחים טבעוניים'.

בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:

במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂

אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או ב-עמוד הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂

אוהבים, צוות ללוש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שאולי תאהבו: