תמונה מתכון סופגניות אשל | ללוש - מתכוני קינוחים אונליין

סופגניות אשל

אם נמאס מסופגניות מאפיה רגילות ואתם מתגעגעים לסופגניות של פעם, המתכון לסופגניות אשל הוא המתכון בשבילכם! סופגניות אשל רכות וטעימות בטירוף שיעשו לכם את חג החנוכה הרבה יותר טעים ממה שהוא!

סוג מתכון

חלבי

זמן הכנה

30 דקות

דרגת קושי

בינוני

אהבתם? שתפו:

*בתיאום מראש ניתן להזמין מארזי קינוחים לכל סוגי האירועים, שבתות וחגים.
*חלק מהתמונות להמחשה בלבד.

המרכיבים:


  • 2 ביצים
  • 2 גביעי אשל
  • 1 כף סוכר לבן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 3 כוסות קמח לבן תופח
  • לקישוט ומילוי: 4 כפות אבקת סוכר
  • ריבת תות או ממרח שוקולד לבחירתכם

אופן הכנה:

1
מערבבים בקערה 2 ביצים ו2 גביעי אשל עד קבלת בלילה אחידה.
2
מוסיפים את הסוכר הלבן וסוכר הווניל ומערבבים היטב, מוסיפים את הקמח בהדרגה ומערבלים היטב עד הטמעה וקבלת בלילה אחידה.
3
מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר, כשהשמן חם חשוב להנמיך את האש.
4
הסופגניות מתנפחות ולכן הכמות היא חצי כף לערך, מורידים את הכמות לסיר בעזרת כף נוספת, לסופגניות קטנטנות יותר השתמשו בכפיות.
5
מטגנים את הסופגניות כ3 דקות בכל צד או עד הזהבה מוחלטת.
6
מעבירים את הסופגניות המוכנות לצלחת המרופדת בנייר סופג בכדי לספוג את השמן.
7
ממתינים כמה דקות ורק לאחר מכן מפזרים אבקת סוכר מעל הסופגניות.
8
למילוי הסופגניות, מעבירים ריבת תות/ ממרח שוקולד לשקית זילוף עם צנתר צינור (למילויים), מחוררים בעזרתו את הסופגנייה בצידה או בתחתית וממלאים כרצונכם.
9
הסופגניות יוצאות בצורות מוזרות וזה כל הכיף בסופגניות של פעם, אם תרצו סופגניות בצורות עגולות מושלמות, תוכלו לשים את הבלילה של הסופגניות בשקית זילוף ולזלפן אל תוך השמן.
10
ניתן גם לאפות את הסופגניות! לגרסה האפויה – ממלאים את הבלילה בתבנית קאפקייקס משומנת היטב ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 15-20 דקות.

סופגניות אשל – קצת רקע ומידע על המתכון ועל הסופגניות:

סופגניות– לא כולם, אבל די הרבה אנשים מחכים לחג החנוכה מכמה וכמה סיבות אחת מהם היא כמובן הסופגניות הטעימות שאנשים אוהבים לחטא בהן במהלך ימי חג החנוכה.
הסופגנייה הנוטפת עמוסת הריבה הנוסטלגית או ממרח השוקולד או הריבת חלב (כל אחד לפי בחירתו וטעמו)

ללא ספק דבר פופולרי בקרב הישראלים בארץ וגם לאלה שבחו"ל.

אנחנו מודים, שמדובר בסופגניות לא מדובר במתכון הכי בריא בעולם.

אבל בהחלט מדובר במתכון מעט יותר טוב ומומלץ,

עם פחות קלוריות מהסופגניות המטוגנות אליהם אתם רגילים ומכירים.

אז אם בא לכם להתפרע אבל בעדינות, זה המתכון עבורכם.

במתכון לא נוכל להתחמק מסיר הטיגון והשמן העמוק.

שאנחנו היינו שמחים לוותר על זה במתכון זה.

מי שבכל מקרה מעוניין לוותר על הטיגון מוזמן לעבור למתכון של הסופגניות האפויות

(בטח אחרי תקופת החגים עמוסת האוכל שהייתה לא מזמן).

המתכון הוא פרווה. אורך התהליך מרגע תחילת ההכנה עד שתוכלו לנגוס בסופגנייה הינו שעתיים בלבד.

שחלק נכבד ממנו זה המתנה שהסופגניות יהיו מוכנות בתנור ושהבצק יטפח עד למידה הרצויה.

במתכון של הסופגניות האפויות שלנו עברנו על כל הפרטים הכי קטנים הכנו את רשימת המצרכים.

בנוסף לכך רשמנו את שלבי אופן ההכנה שלב אחר שלב בצורה הטובה הברורה והנכונה ביותר עבורכם.

הכל על מנת שתוכלו לבצע זאת בדרך המובנת ביותר שאפשר.

*הערה שאנשים רבים שוכחים לעשות בעת שימוש במתכון זה חימום התנור, אז אל תשכחו לחמם את התנור. 😉

הבונוס במתכון שלנו שאת הסופגניות תוכלו לחמם ולהקפיא כראות עינכם,

לאחר מכן לחמם במשך מספר שניות במיקרו וכמעט ולא תשימו לב להבדל בטריות ובטעם,

ניסינו זאת וזה יצא פשוט מושלם, באחריות!

המלצת ללוש: קשטו את הסופגנייה במצרכים שאתם או ילדיכם אוהבים כגון אבקת סוכר ו/או סוכריות צבעוניות ו/או סוכריות שוקולד טעימות.

הצטרפו ל-בלוג שלנו ותהנו ממגוון רחב של כתבות בנושאים מעולם הקינוחים.

וכתבה מיוחדת על סופגניות בחג:

במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂

אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או ב-עמוד הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂

אוהבים, צוות ללוש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שאולי תאהבו: