בראשית המאמר ניתן לכם מעט היסטוריה על עוגות שוקולד מתוך האתר הנפלא ויקיפדיה 🙂
אז כפי שכתבנו לכם בתקציר המאמר, עוגת השוקולד הוא הקינוח הפופלארי ביותר ברוב מדינות העולם, עוד מסוף שנת המאה ה-19!
המרכיבים הבסייסים של עוגות שוקולד לרוב מכילות קמח, ביצים, סוכר, חמאה/שמן, מלח, חומרי התפחה וכמובן אבקת קקאו
(מה שנותן את הצבע והטעם השוקולדי המוכר ואהוב על כולנו).
עוגות השוקולד קיבלנו במהלך עשרות השנים הרבות מאות ואלפי אינטרפטציות שונות ומגוונות וכל שף/מסעדה
או בשלן חובב לקח את זה לעולמו שלו ויצר כמות אדירה של עוגות שוקולד שונות – אך כמובן הבסיס הוא אותו בסיס תמיד.
עוגות שוקולד מושחתות
בימים אלה בהם הכוכבים הראשיים מגיעים מן הטיקטוק ומהאינסטגרם – והשפעה החברתית עצומה.
העוגות המושחתות עתירות השוקולד "העוגות שמצטלמות יפה" מקבלות במה אדירה
הרבה יותר מבעבר, כמה שיותר גדול ומושחת – יותר מושך ומדבר בעיקר אל הדור הצעיר יותר.
הרחבנו על כך לעומק בכתבה הבאה: עוגות שחיתות: עוגות מושחתות – מה מומלץ ולמה?
(תמונה מתוך המתכון: עוגת שוקולד מושחתת)
—
עוגות שוקולד בחושות
היתרון הגדול של עוגות בחושות על פני עוגות אחרות זה קלות ההכנה.
ברוב המקרים "לכאורה" זורקים את כל המרכיבים לקערה, מערבבים היטב – ולתנור.
(אם זאת חשוב מאוד להכין לפי המתכון אותו אתם מכינים כי לסדר הכנסת המרכיבים יש משמעות אדירה)
עוגת בחושה היא שמנה יותר מעוגה קרה, ואפשר לומר כבדה יותר גם שאוכלים איתה, ואפשר לאכול אותה חמה.
עוגת שוקולד חמה עם כדור גלידה זה פשוט קינוח פשוט ומושלם לדעתנו.
העוגות שוקולד הבחושות לרוב הן עוגות נוסטלגיות שגדלנו עליהם כמו עוגות שיש,
עוגות שמרים או העוגות שוקולד הרגילות שאמא הייתה מכינה לכבוד שבת קודש.
אם נצא רגע מהמיקרוסקופ של עוגת שוקולד בחושה ונדבר על עוגות בחושות באופן כללי אז,
עוגות בחושות, כיום הסוג הפופולרי ביותר שמכינים בכל העולם וגם במטבח הישראלי זוהי העוגה הבחושה.
למי שלא יודע למה היא נקראת כך אז למעשה אנו מדברים על עוגה שכל מרכיביה מעורבלים יחדיו במערבל
או בצורה ידנית כאשר לאחר שלב זה מוסיפים אליה קמח וחומרי תפיחה נוספים.
(תמונה מתוך המתכון: עוגת שוקולית בחושה)
עוגות שוקולד קרות
העוגות הקרות פופלאריות יותר בימי הקיץ החמים כשבא לנו משהו טעים ומתוק לצנן את הגוף ולרענן את החיך.
המצליחות ביותר בתחום עוגת השוקולד הקרות הן לרוב עוגות הקרמבו / עוגות מוס השונות
אם נצא רגע מהמיקרוסקופ של עוגות שוקולד ונדבר על עוגות קרות באופן כללי אז,
אנשים רבים מעדיפים כיום עוגות קרות על פני עוגות בחושות או עוגות שמרים מסוימות.
הסיבה היא מעבר לטעם והמרקם הנפלא והקר גם התחושה שאנו אוכלים עוגה קרה שמקררת את הגוף ומביאה עמה תחושה
כיפית ונעימה – מעבר לטעם המשובח של מרכיבים מסוימים שיוצאים מהמקרר ישירות לפה שלכם.
(תמונה מתוך המתכון: מתכון לעוגת טריקולד)
אגב בימים אלה אנחנו מכינים כתבה ענק על נושא עוגות לימי הולדת "עוגת שוקולד לילדים יום הולדת"
בימי הולדת הכוכב המרכזי הוא עוגת שוקולד בחושה אך כל אחד לוקח אותה לכיוון שונה.
—
מתכונים לעוגות שוקולד
אז כמו שהבטחנו ולשם כך התכנסו, הנה מספר מתכונים שווים במיוחד לעוגות שוקולד, קרות, בחושות, שמרים ועוד.
חשוב לציין שהמתכונים המצורפים כאן עדכניים עד לתאריך היום: 28/8/2022 – ככל שהזמן עובר יעלו עוד ועוד מתכונים לעוגות שוקולד.
כל המתכונים בהרחבה, כולל תקציר ותיאור וכמות גדולה יותר נמצאים בקטגוריה: מתכונים לעוגות שוקולד
—
אצלנו באתר תוכלו למצוא את כל סוגי העוגות שרק תוכלו לרצות יש משהו שבא לכם ואין? תכתבו לנו ונדאג לזה!
מתכונים לעוגות
מעוניינים במתכונים נוספים לעוגות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגות בחושות' , 'עוגות קרות'
את כל המתכונים של העוגות הקיימים באתר תוכלו לראות באתר תחת קטגוריה 'עוגות'
—
באתרנו תוכלו למצוא מאות מתכונים מכל הסוגים וגם כתבות עשירות בבלוג.
הנה כתבות שרשמנו שאולי יעניינו אתכם בנושאים שיתאימו לזה:
- קינוחים לשבת: עוגות לשבת – עוגיות לשבת – מה מומלץ?
- מתכונים לעוגות פרווה: עוגות פרווה טעימות – מה הכי כדאי להכין?
- עוגות בחושות: אחסון עוגות – הקפאת עוגות – מה מומלץ ולמה?
- עוגות לשבועות: אילו עוגות הכי מומלץ להכנה בחג השבועות?
- קינוחים לראש השנה – המתכונים הכי שווים לחג ראש השנה
- עוגות: עוגות בחושות – עוגות קרות – כל מה שצריך לדעת
- הכנת קצפת לזילוף – כל מה שצריך לדעת על הכנת קצפת
- עוגות שחיתות: עוגות מושחתות – מה מומלץ ולמה?
- קינוחים לסוכות: איזה קינוחים הכי כדאי להכין בסוכות?
- איזה קינוחים ילדים הכי אוהבים להכין?
—
במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂
אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂
אוהבים, צוות ללוש.
אוהבים לכתוב? יתרה מזאת לכתוב על עולם הקינוחים בפרט? ניתן לעשות זאת!
בא לכם לרשום לנו לבלוג? דברו איתנו ונשמח לשתף פעולה יחד.
אוהב ומעריכים, צוות ללוש