ה"עשה ואל תעשה" בנושא עוגות הגבינה נחלק לשלושה נושאים החשובים ביותר אולי בעת אפיית עוגה והם:
- הפררה והקצפה
- אפיה בתנור
- המרות
אלו הדברים העיקריים ביותר שאתם חייבים לדעת מה מותר ומה אסור לעשות בזמן שאנו ניגשים להכין עוגת גבינה
מוכנים? שנתחיל:
הפרדה והקצפה – עשה:
כיום, ברוב עוגות הגבינה שאינן אפויות צריך להפריד את הביצים כאשר הן קרות, ואת החלבונים יש להקציף שהם בטמפרטורת החדר.
אל תוותרו על זה – ואל תקלו ראש בכך זה עניין פשוט אך חשוב מאוד.
הפרדה והקצפה – אל תעשה:
הפרדת הביצים והקצפה נפרדת של הביצים במהלך הכנת עוגה תורמים לקבלת עוגה אוורירית,
לכן בהקצפה רגילה נקבל עוגה שהיא מאוד דחוסה.
–
אפיה בתנור – עשה:
עוגות הגבינה הן מאוד עדינות בגלל כמות הביצים שהן מכילות ולכן חשוב מאוד לאפות את העוגה בצמוד להוראות ההכנה,
ולהיות עיקביים במרכיבים שכותבים ובתנור איכותי שמתאים להכנת עוגות.
שימו לב בכל מתכון אנו מדגישים זאת, היצמדות למרכיבים המדויקים – ולאופן ההכנה שלב אחר שלב קריטי להכנת העוגה.
אפיה בתנור – אל תעשה:
אפיה בטמפרטורה שלא מדויקת ובתנור שאינו איכותי ומולץ להכנת עוגות תגרום לעוגה לצנוח לאחר האפיה.
לכן אנו ממליצים לא לאפות עוגות גבינה על מצב טורבו. עדיף שזה יהיה מעט יותר זמן אך ייאפה כמו שצריך.
–
המרות – עשה:
כפי שכבר כתבנו פעמים רבות חשוב מאוד להיצמד למתכון המדויק והכמויות המצויינות.
לא לבצע שינויים דרסטיים בכמויות או הוספה גדולה של מרכיבים חדשים שאינכם יודעים איך הם מגיבים.
המרות – אל תעשה:
שינויים במרכיבים ובכמויות המצויינות במתכון עלול להפיל את העוגה ולגרום לה לצניחה של העוגה.
לכן אנו ממליצים להשתמש במתכון אחר מראש אם ברצנוכם לשנות מרכיבים מסוימים, מתכון שאולי יתאים לך יותר
שאינו מצריך שינוי.
בונוס: 5 המתכונים לעוגות גבינה אהובות עלינו ביותר.
יש לנו מספר מתכונים באתר לעוגות גבינה שאנחנו ממש אוהבים – וחייבים לציין אותם בכתבה המציגה את החוקים הבסיסים
שצריך לדעת כאשר אנו ניגשים להכין עוגה מסוג זה.
מה יותר טעים מביסקוויטים נימוחים עם קצפת אוורירית?
מתכון לעוגת ביסקוויטים קלאסית שיהפוך למתכון הקבוע שלכם לסופ”ש או לאירוח חגיגי! מושלמת גם לחג השבועות!
–
מתכון פשוט וקל לעוגת גבינה מעולה, רכה וטעימה שמתאימה בדיוק ליד הקפה, לאירוח מפתיע או לרגע של עצלנות קלה 🙂
10 דקות עבודה בלבד ולתנור לאפייה! לא נדרש מעבר לקערה אחת, אין צורך בהקצפה והפרדת ביצים.
*זמן ההכנה הינו 50 דקות, אך זמן העבודה 10 דקות בלבד.
–
עוגת גבינה אפויה היא העוגה שאותה חייב לדעת להכין! מתכון קלאסי לעוגת גבינה אוורירית ומפנקת,
הכי חשוב כמובן קלה להכנה וטעימה במיוחד. אפשר לשדרג את עוגת הגבינה האפויה עם ציפוי קרם וניל, פירות או שוקולד!
*כמובן שאת כל השדרוגים מוסיפים לאחר שהעוגה הצטננה והתייצבה כשעה בתנור.
–
מתכונים לעוגות גבינה
–
עוגת גבינה באסקית
אין ספק שעוגת גבינה באסקית היא עוגת הגבינה שאותה הכי קל להכין והכי טעימה שתצא לכם להכין!
עוגה שנאפית בחום גבוה וצריכה להיות שזופה היטב מה שגורם למרקם ממכר של פודינג פאדג’ לאחר הקירור,
מתכון שאינו דורש מיקסר או הפרדת ביצים, הכנה בדומה לעוגה בחושה עם טעם ממכר של עוגת גבינה!
–
עוגת גבינה קרה פירורים מושלמת וטעימה במיוחד, מתכון קליל שאינו דורש מאמץ גבוה שבסופה תקבלו עוגת גבינה קרה מרשימה לאירוח.
מצפים את העוגה בגנאש שוקולד לבן שמעניק לעוגה טעם עדין וממכר שלא תרצו להפסיק לאכול!
–
אם יותר נוח לכם לקחנו קיצרנו את המאמר הנ"ל לתמונה אחת ברורה ומסודרת והעלנו אותה כפוסט בעמוד האינסטגרם שלנו, ונשתף אותה גם כאן:
מחפשים מתכונים של עוגות להתפנק ולפנק בחגים עם עוגות טעימות במיוחד לכל זמן שתרצו יש לנו קטגוריות מלאות בכל טוב:
'עוגות' , 'עוגות קרות' , 'עוגות בחושות' , 'עוגות פרווה'
באתרנו תוכלו למצוא מאות מתכונים מכל הסוגים וגם כתבות עשירות בבלוג.
הנה כתבות שרשמנו העוסקים בעוגות בכל צורה שהיא, שאולי יעניינו אתכם:
- עוגות בחושות: אחסון עוגות – הקפאת עוגות – מה מומלץ ולמה?
- קינוחים לשבועות: אילו עוגות הכי מומלץ להכנה בחג השבועות?
- עוגות: עוגות בחושות – עוגות קרות – כל מה שצריך לדעת
- עוגות שחיתות: עוגות מושחתות – מה מומלץ ולמה?
אוהבים לכתוב? יתרה מזאת לכתוב על עולם הקינוחים בפרט? ניתן לעשות זאת!
בא לכם לרשום לנו לבלוג? דברו איתנו ונשמח לשתף פעולה יחד.
אוהב ומעריכים, צוות ללוש