תמונה מתכון לעוגת תפוזים | ללוש - מתכוני קינוחים אונליין

מתכון לעוגת תפוזים

העוגה המושלמת לשבת וליום יום, אוורירית קלילה וסופר טעימה. עוגת תפוזים בחושה במרקם ענני שמתמוסס בפה ונותן חשק לעוד ועוד. מתכון קליל שתוכלו להכין בקלות.

סוג מתכון

פרווה

זמן הכנה

50 דקות

דרגת קושי

קל

אהבתם? שתפו:

*בתיאום מראש ניתן להזמין מארזי קינוחים לכל סוגי האירועים, שבתות וחגים.
*חלק מהתמונות להמחשה בלבד.

המרכיבים:


  • 3 ביצים
  • 1 ו-1/2 כוסות סוכר לבן
  • 3/4 כוס שמן קנולה
  • 1 ו-1/4 כוסות מיץ תפוזים
  • 1 ו-1/2 כפיות תמצית וניל
  • 2 שקיות אבקת אפיה
  • 2 כוסות קמח לבן
  • לסירופ: 1 כוס סוכר לבן
  • 1 כוס מים רותחים
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1/4 לימון

אופן הכנה:

1
מחחמים תנור ל-185 מעלות
2
בקערה טורפים היטב ביצים יחד עם סוכר לבן בעזרת מזלג או מטרפה עד קבלת תערובת עם שכבת קצף בהיר.
3
מוסיפים את השמן באיטיות תוך כדי הקצפה.
4
מוסיפים את מיץ התפוזים, תמצית וניל, קמח ואבקת אפיה עד קבלת בלילה אחידה.
5
משמנים היטב שתי תבניות אינגליש קייק ומעבירים אליהן את הבלילה.
6
אופים למשך 40 דקות עד השחמה.
7
מכינים את הסירופ. מרתיחים בסיר כוס מים חמים, מוסיפים את מיץ התפוזים והסוכר ומערבבים היטב, מוסיפים מיץ לימון מרבע לימון ומניחים לסירופ להצטצמם.
8
שופכים לאחר האפיה על העוגה.

מתכון לעוגת תפוזים – קצת רקע ומידע על העוגה:

העוגה המושלמת לשבת וליום יום, אוורירית קלילה וסופר טעימה. עוגת תפוזים בחושה במרקם ענני שמתמוסס בפה ונותן חשק לעוד ועוד.
מתכון קליל שתוכלו להכין בקלות.

המתכון הוא פרווה ולכל שומרי הכשרות – המתכון פרווה אז אתם יכולים לאכול בראש שקט.
זמן ההכנה הוא עד 50 דקות אבל סך כל העבודה הוא פחות מ-20 דקות, כן כן! פחות מ20 דקות.
מרכיבי המתכון פשוטים מאוד ואלו המרכיבים:
ביצים, סוכר לבן, שמן קנולה, מיץ תפוזים, תמצית וניל, אבקת אפיה וקמח לבן.
לסירופ של העוגה תצטרכו:
סוכר לבן, מים רותחים, מיץ תפוזים ולימון.
*הערה חשובה: כמויות מדויקת של המרכיבים נא לפעול במדויק לפי מה שרשום בחלק העליון של דף המתכון
אופן ההכנה כולל בתוכו 8 שלבים פשוטים מאוד! כמו שאמרנו מרבית העבודה היא התפיחה בתנור כך שבפועל אתם עובדים מספר דקות.

דברים חשובים:

*אל תשכחו מסעיף מספר 1 באופן ההכנה – מחממים תנור ל- 185 מעלות מראש – זה חשוב!.

*לעוגת תפוזים חגיגית במיוחד, בזקו אבקת סוכר גם מעל העוגה לאחר שהתקררה . 

עוגות בחושות

קצת מידע על עוגות בחושות, כיום הסוג הפופולרי ביותר שמכינים בכל העולם וגם במטבח הישראלי זוהי העוגה הבחושה.
למי שלא יודע למה היא נקראת כך אז למעשה אנו מדברים על עוגה שכל מרכיביה מעורבלים יחדיו במערבל
או בצורה ידנית כאשר לאחר שלב זה מוסיפים אליה קמח וחומרי תפיחה נוספים.

עוגות קרות

קצת מידע על עוגות קרות, אנשים רבים מעדיפים כיום עוגות קרות על פני עוגות בחושות או עוגות שמרים מסוימות.
הסיבה היא מעבר לטעם והמרקם הנפלא והקר גם התחושה שאנו אוכלים עוגה קרה שמקררת את הגוף ומביאה עמה תחושה
כיפית ונעימה – מעבר לטעם המשובח של מרכיבים מסוימים שיוצאים מהמקרר ישירות לפה שלכם.

אין טעים יותר או טעים פחות בעת הכנת עוגה או בחירת עוגה – הכל עניין של טעם.
יש כאלו שמעדיפים את העוגות הבחושות – ויש כאלו שמעדיפים את העוגות הקרות.

אצלנו באתר תוכלו למצוא את כל המינים והסוגים שרק תוכלו לרצות? יש משהו שבא לכם ואין? תכתבו לנו ונדאג לזה!

מתכונים לעוגות

מעוניינים במתכונים נוספים לעוגות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגות בחושות' , 'עוגות קרות'

את כל המתכונים של העוגות הקיימים באתר תוכלו לראות באתר תחת קטגוריה 'עוגות'

בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:

במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂

אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂

אוהבים, צוות ללוש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שאולי תאהבו: