תמונה מתכון לעוגת דבש | ללוש - מתכוני קינוחים אונליין

מתכון לעוגת דבש

העוגה המושלמת לסיום ארוחת החג. דאגנו לכם למתכון קליל שתוכלו להכין במינימום עבודה ומאמץ. עוגת דבש אוורירית ועסיסית בטירוף שתגרוף המון מחמאות!

סוג מתכון

פרווה

זמן הכנה

60 דקות

דרגת קושי

קל

אהבתם? שתפו:

*בתיאום מראש ניתן להזמין מארזי קינוחים לכל סוגי האירועים, שבתות וחגים.
*חלק מהתמונות להמחשה בלבד.

המרכיבים:


  • 1 כוס סוכר לבן + כף
  • ¾ כוס דבש
  • 3 ביצים
  • ¾ כוס שמן
  • 2 כפיות קינמון
  • 2 ו1/2 כוסות קמח לבן
  • 1 ו1/2 שקיות אבקת אפיה
  • 1 כוס תה חזק
  • ½ כפית תמצית וניל
  • לציפוי: 5 כפות דבש
  • 100 גרם שקדים פרוסים

אופן הכנה:

1
מחממים תנור ל-160 מעלות.
2
מערבלים במעבד מזון או בקערה בעזרת מטרפה סוכר לבן, דבש, ביצים, תמצית וניל, שמן וקינמון עד קבלת בלילה חלקה.
3
מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומעבדים שוב עד הטמעה בבלילה.
4
מוסיפים את התה החם תוך כדי ערבוב ומעבדים למשך 10 שניות נוספות.
5
משמנים היטב 2 תבניות אינגליש קייק ומוזגים אליהן את הבלילה.
6
אופים כ-40 דקות עד השחמה של העוגות.
7
מזלפים 2 וחצי כפות דבש על כל עוגה מיד לאחר סיום האפיה ומפזרים שקדים פרוסים.

מתכון לעוגת דבש – קצת רקע ומידע על העוגה:

מתכון עוגת דבש – העוגה המושלמת לסיום ארוחת החג. דאגנו לכם למתכון קליל שתוכלו להכין במינימום עבודה ומאמץ.
עוגת דבש אוורירית ועסיסית בטירוף שתגרוף המון מחמאות!
המתכון הוא פרווה אז לכל שומרי הכשרות לא לדאוג – המתכון הוא פרווה.
מרכיבים המתכון פשוטים מאוד וקיימים כמעט בכל בית, ואלו המרכיבים:
סוכר לבן, דבש, ביצים, שמן, קינמון, קמח לבן, אבקת אפיה, תה ותמצית וניל
לציפוי תצטרכו: דבש ושקדים פרוסים
*שימו לב: בכמויות מדויקות נא להשתמש באופן מדויק בחלק העליון של דף המתכון – זה קריטי להצלחת המתכון.
אופן ההכנה פשוט מאוד, זמן ההכנה המלא הוא כ-60 דקות, אבל רוב הזמן (40 דקות) זה אפייה בתנור.
*הערה חשובה: נא לא לשכוח לחמם את התנור ל-160 מעלות מראש. זה חשוב!

עוגות בחושות

קצת מידע על עוגות בחושות, כיום הסוג הפופולרי ביותר שמכינים בכל העולם וגם במטבח הישראלי זוהי העוגה הבחושה.
למי שלא יודע למה היא נקראת כך אז למעשה אנו מדברים על עוגה שכל מרכיביה מעורבלים יחדיו במערבל
או בצורה ידנית כאשר לאחר שלב זה מוסיפים אליה קמח וחומרי תפיחה נוספים.

עוגות קרות

קצת מידע על עוגות קרות, אנשים רבים מעדיפים כיום עוגות קרות על פני עוגות בחושות או עוגות שמרים מסוימות.
הסיבה היא מעבר לטעם והמרקם הנפלא והקר גם התחושה שאנו אוכלים עוגה קרה שמקררת את הגוף ומביאה עמה תחושה
כיפית ונעימה – מעבר לטעם המשובח של מרכיבים מסוימים שיוצאים מהמקרר ישירות לפה שלכם.

אין טעים יותר או טעים פחות בעת הכנת עוגה או בחירת עוגה – הכל עניין של טעם.
יש כאלו שמעדיפים את העוגות הבחושות – ויש כאלו שמעדיפים את העוגות הקרות.

אצלנו באתר תוכלו למצוא את כל המינים והסוגים שרק תוכלו לרצות? יש משהו שבא לכם ואין? תכתבו לנו ונדאג לזה!

מתכונים לעוגות

מעוניינים במתכונים נוספים לעוגות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגות בחושות' , 'עוגות קרות'

את כל המתכונים של העוגות הקיימים באתר תוכלו לראות באתר תחת קטגוריה 'עוגות'

בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:

במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂

אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂

אוהבים, צוות ללוש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שאולי תאהבו: