תמונה לקינוח מתכון לספינג' | ללוש - מתכוני קינוחים אונליין

מתכון לספינג'

הגיע הזמן להפסיק לפחד מהכנת הספינג' המרוקאי ולעצור את הסטיגמה שמדובר בעניין מסובך! מי לא אוהב את הספינג' הפופולרי מצופה הסוכר והטעים בטירוף? מתכון לספינג' קליל מאוד שיגרוף ים מחמאות, מבטיחים שהספינג' יטרף בתוך דקות וממליצים מראש להכין כמות כפולה!

סוג מתכון

פרווה

זמן הכנה

שעה וחצי

דרגת קושי

בינוני

אהבתם? שתפו:

*בתיאום מראש ניתן להזמין מארזי קינוחים לכל סוגי האירועים, שבתות וחגים.
*חלק מהתמונות להמחשה בלבד.

המרכיבים:


  • 2 כוסות קמח לבן
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר
  • 1 ו1/2 כוסות מים פושרים

אופן הכנה:

1
בקערה מניחים את הקמח והסוכר הלבן, מוספים את השמרים היבשים, מומלץ שלא יגעו בקמח ישירות, הניחו אותם על הסוכר.
2
מוסיפים את המים הפושרים בהדרגה, במידה והבצק יבש מידי הוסיפו עוד מעט מים, במידה והבצק דביק יותר מידי הפחיתו מעט מכמות המים או הוסיפו 2 כפות קמח. לשים את העיסה היטב עד קבלת בצק אחיד.
3
מכסים את קערת הבצק ומתפיחים כ40 – 50 דקות.
4
לשים מעט את הבצק בכדי שהאוויר יצא החוצה, מחממים שמן בסיר לטיגון עמוק.
5
בידיים רטובות קורצים כדור מהעיסה ומחוררים באמצע.
6
מניחים בשמן החם ומטגנים כל צד כ4 דקות או עד השחמה.
7
מעבירים לצלחת מרופדת נייר סופג ולאחר כ3 דקות של צינון מצפים בסוכר לבן משני צידי הספינג'.

מתכון לספינג' – קצת רקע ומידע על המתכון:

הגיע הזמן להפסיק לפחד מהכנת הספינג’ המרוקאי ולעצור את הסטיגמה שמדובר בעניין מסובך! מי לא אוהב את הספינג’ הפופולרי מצופה הסוכר והטעים בטירוף?

מתכון לספינג’ קליל מאוד שיגרוף ים מחמאות, מבטיחים שהספינג’ יטרף בתוך דקות וממליצים מראש להכין כמות כפולה!

המרכיבים של המתכון פשוטים מאוד ונמצאים כמעט בכל מטבח:

קמח לבן, שמרים יבשים, סוכר ומים. פשוט וזמין לא?

המתכון הוא פרווה וניתן לאכול תמיד למי ששומר כשרות ובשר חלב.

אורך המתכון הינו שעה וחצי מתחילת תהליך ההכנה ועד שתוכלו לאכול את הספינג' המפנק.

דרגת קושי המתכון: בינוני. ואם תעקבו אחריי שלבי ההכנה במלואם תוכלו להכין את המתכון ללא בעיה.

כמובן במידה ויש לכם שאלות תוכלו לכתוב לנו ונענה לכם במהרה.

אומנם המתכון הינו שעה וחצי אך זמן רב מהמתכון הוא המתנה לטפיחה של הבצק

והמתנה לרמה של הבצק אליה אנחנו רוצים להגיע לטפיחה מושלמת.

הספינג' אומנם מתכון ספוג בשמן אבל פעם בשנה. חג. מותר לכם להנות.

למי שסקרן ומעוניין להכיר את היסטוריית הספינג' – אז עפ"י ויקיפדיה:

במרוקו נהגו לקרוא לספינג' גם בשם 'סְפינגָ'ה'

הוא מאכל שמקורו בצפון אפריקה. הספינג' עשוי בצק שמרים ומטוגן בשמן עמוק, וסופג לתוכו את שמן הטיגון, בדומה לסופגנייה. הספינג' נראה כמו סופגנייה עם חור במרכזו או בגרסה אחרת כמעין כדור מתוח.

בפי יהדות ג'רבה הוא נקרא גם ספינג'ה, ובו, לעומת גרסתו בתוניסיה ומרוקו, הוא שטוח, דק ומעוגל,

ועליו מפזרים סוכר בסיום הטיגון.

הבונוס במתכון שלנו שאת הסופגניות תוכלו לחמם ולהקפיא כראות עינכם,

לאחר מכן לחמם במשך מספר שניות במיקרו וכמעט ולא תשימו לב להבדל בטריות ובטעם,

ניסינו זאת וזה יצא פשוט מושלם!

המלצת ללוש: פנקו את עצמכם במים או תה עם נענע ליד – יאמי!

הצטרפו ל-בלוג שלנו ותהנו ממגוון רחב של כתבות בנושאים מעולם הקינוחים.

וכתבה מיוחדת על סופגניות בחג:

במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂

אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או ב-עמוד הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂

אוהבים, צוות ללוש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שאולי תאהבו: