מתכון לספינג אוורירי | מתכונים לחג החנוכה | ללוש - מתכוני קינוחים אונליין

מתכון לספינג אוורירי

הגיע הזמן להפסיק לפחד מהכנת הספינג' המרוקאי ולעצור את הסטיגמה שמדובר בעניין מסובך! מי לא אוהב את הספינג' הפופולרי מצופה הסוכר והטעים בטירוף? מתכון לספינג אוורירי מאוד שיגרוף ים מחמאות, מבטיחים שהספינג' יטרף בתוך דקות וממליצים מראש להכין כמות כפולה!

סוג מתכון

פרווה

זמן הכנה

שעה וחצי

דרגת קושי

בינוני

אהבתם? שתפו:

*בתיאום מראש ניתן להזמין מארזי קינוחים לכל סוגי האירועים, שבתות וחגים.
*חלק מהתמונות להמחשה בלבד.

המרכיבים:

כמות:


20-30 יחידות

  • 1 ק״ג קמח לבן
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 2 כפות תמצית וניל
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות שמרים יבשים
  • 4 כוסות מים חמימים
  • לציפוי: 1-2 כוסות סוכר לבן

אופן הכנה:

1
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים קמח לבן יחד עם שמרים וסוכר, מוסיפים את סוכר הוניל, מלח ואת המים בהדרגה עד קבלת בצק אחיד ודביק מאוד. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה של כשעה
3
בסיר עמוק מחממים שמן לטיגון של הבצק
3
בקערה קטנה מניחים חצי כוס שמן יחד עם כוס מים, טובלים את הידיים בקערה ולוקחים מהבצק, יוצרים גדול ולאחר מכן חור בעזרת האצבעות במרכז
4
מטגנים את הבצק מכל צד כ3 דקות עד להזהבה, לאחר מכן מוציאים מהשמן אל מגש עם נייר סופג ומגלגלים בסוכר לבן

מתכון לספינג אוורירי – קצת רקע ומידע על המתכון:

הגיע הזמן להפסיק לפחד מהכנת הספינג' המרוקאי ולעצור את הסטיגמה שמדובר בעניין מסובך!
מי לא אוהב את הספינג הפופולרי מצופה הסוכר והטעים בטירוף? מתכון לספינג' אוורירי מאוד שיגרוף ים מחמאות,
מבטיחים שהספינג' יטרף בתוך דקות וממליצים מראש להכין כמות כפולה!

המתכון הוא פרווה. אז לכל שומרי הכשרות אין לכם ממה לדאוג – המתכון פרווה.
זמן ההכנה של המתכון הינו כשעה וחצי שלאחר מכן תקבלו ספינג פרווה ביתיות טעימות במיוחד.
קושי המתכון הינה קלה לכן היצמדות מדויקת למרכיבים ואופן ההכנה מבטיחים הצלחה.

מתכון לספינג אוורירי

הכמות שתצא לכם מהמתכון הנ"ל הוא: 25-30 יחידות.

המרכיבים להכנת המתכון נורא פשוטים ואלו המרכיבים:

קמח לבן, סוכר וניל, תמצית וניל, סוכר, מלח, שמרים יבשים ומים חמימים.

לציפוי של הספינג תצטרכו בסה"כ סוכר לבן.

*הערה חשובה: נא להשתמש בכמויות מדויקת של המתכון כמו שאנחנו רושמים בחלק העליון של דף המתכון.

אופן ההכנה של המתכון כולל בתוכו כ-4 שלבים, ואלה השלבים:

  1. קחו קערת מיקסר עם וו גיטרה ותערבלו קמח לבן יחד עם שמרים וסוכר, לאחר מכן הוסיפו את סוכר הוניל,
    מלח ואז את המים בהדרגה עד שתקבלו בצק אחיד ודביק מאוד. כסו את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה של כשעה.
  2. חממו בסיר עמוק שמן לטיגון של הבצק.
  3. בקערה קטנה הניחו חצי כוס שמן יחד עם כוס מים, טובלים את הידיים בקערה ולוקחים מהבצק, יוצרים גדול ולאחר מכן חור בעזרת האצבעות במרכז.
  4. תטגנו את הבצק מכל צד כ-3 דקות עד להזהבה, לאחר מכן מוציאים מהשמן אל מגש עם נייר סופג ומגלגלים בסוכר לבן.

מידע נוסף:

היסטורית הספינג – עפ"י ויקיפדיה:

במרוקו נהגו לקרוא לספינג' גם בשם 'סְפינגָ'ה'
הוא מאכל שמקורו בצפון אפריקה. הספינג' עשוי בצק שמרים ומטוגן בשמן עמוק, וסופג לתוכו את שמן הטיגון,
בדומה לסופגנייה. הספינג' נראה כמו סופגנייה עם חור במרכזו או בגרסה אחרת כמעין כדור מתוח.
בפי יהדות ג'רבה הוא נקרא גם ספינג'ה, ובו, לעומת גרסתו בתוניסיה ומרוקו, הוא שטוח, דק ומעוגל,
ועליו מפזרים סוכר בסיום הטיגון

אם אתם מחפשים קינוחים נוספים לחג החנוכה יש לנו קטגוריה מלאה לכך: מתכונים לחג החנוכה

הצטרפו ל-בלוג שלנו ותהנו ממגוון רחב של כתבות בנושאים מעולם הקינוחים.

וכתבה מיוחדת על סופגניות בחג:

במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂

אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או ב-עמוד הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂

אוהבים, צוות ללוש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שאולי תאהבו: