תמונה מתכון סופגניות ללא גלוטן | ללוש - מתכוני קינוחים אונליין

סופגניות ללא גלוטן

אוהבים סופגניות אבל לא יכולים לאכול גלוטן? זה המתכון בשבילכם. סופגניות מדהימות ללא גלוטן!! להכנה קלילה ללא שימוש בגלוטן ובשמרים. בתזמון מושלם לחג החנוכה.

סוג מתכון

חלבי

זמן הכנה

40 דקות

דרגת קושי

קל

אהבתם? שתפו:

*בתיאום מראש ניתן להזמין מארזי קינוחים לכל סוגי האירועים, שבתות וחגים.
*חלק מהתמונות להמחשה בלבד.

המרכיבים:


  • כוס ועוד שליש קמח ללא גלוטן (ניתן להשתמש בקמח תמי או “כרגיל” במקום קמח קונדיטור וקמח אורז)
  • ⅔ כוס קמח אורז
  • 4 כפות סוכר
  • 1 ביצה (גודל L)
  • 1 גביע יוגורט/ אשל/ שמנת חמוצה
  • למילוי: ריבה ואבקת סוכר לפיזור

אופן הכנה:

1
ערבבו את כל המרכיבים יחדיו לפי הסדר, כל פעם שימו מרכיב אחר עד שתגיעו אל כולם
2
חממו סיר קטן עם שמן (עד גובה ⅔ מהסיר) ותגיעו למצב שהשמן חם באזור 170-180 מעלות
3
הרטיבו את הידיים, וצרו כדורים בקוטר עד 4.5 ס”מ (לא יותר) ולאחר מכן הוסיפו לשמן. במידה התערובת דביקה מידי ולא הצלחתם ליצור כדורים אפשר להוריד את הבלילה לשמן בעזרת שתי כפות רגילות כאשר בכף אחת מניחים את הבלילה ובעזרת הכף השנייה תדחפו את הבלילה במהירות ובבת אחת לשמן (מומלץ לשמן את הכפות לפני).
4
הנמיכו את האש וטגנו משני הצדדים במשך כ-7 דקות עד להזהבה - כל צד טגנו כ-3.5 דקות ולאחר מכן העבירו לנייר סופג וצננו מעט.
5
המלצה: מלאו את הסופגנייה בריבה ופזרו אבקת סוכר לפני הגשה

סופגניות ללא גלוטן – קצת רקע ומידע על המתכון ועל הסופגניות:

סופגניות ללא גלוטן – אוהבים סופגניות אבל לא יכולים לאכול גלוטן? זה המתכון בשבילכם.
סופגניות מדהימות ללא גלוטן!! להכנה קלילה ללא שימוש בגלוטן ובשמרים.

ללא ספק דבר פופולרי בקרב הישראלים בארץ וגם לאלה שבחו"ל.

אנחנו מודים, שמדובר בסופגניות לא מדובר במתכון הכי בריא בעולם.

אבל בהחלט מדובר בסופגניות מעט מומלצות יותר ופחות כבדות ללא שמרים

המתכון הזה מושלם לחולי צליאק ולאנשים הנמנעים מאכילת גלוטן והמתכון הזה הוא ללא שמרים בכלל.

המתכון הוא חלבי. אז לכל שומרי הכשרות שימו לב המתכון חלבי.

אורך התהליך מרגע תחילת ההכנה עד שתוכלו לנגוס בסופגנייה הינו 40 דקות בלבד. כן, כן 40 דקות בלבד!

10 דקות מתוכם מוקדשות להכנה וחצי שעה לכל השאר.

המרכיבים למתכון זה

כוס ועוד שליש קמח ללא גלוטן (ניתן להשתמש בקמח תמי או “כרגיל” במקום קמח קונדיטור וקמח אורז), כוס קמח אורז
סוכר, ביצה גדולה (L), 1 גביע יוגורט/ אשל/ שמנת חמוצה.

אופן ההכנה כולל 5 שלבים פשוטים מאוד כך שכל אחד יכול להכין אותו.
*המלצה: מלאו את הסופגנייה בריבה ופזרו אבקת סוכר לפני הגשה
*הערה: לא לשכוח לחמם את הסיר מראש ולהגיע שהשמן חם באזור 170-180 מעלות – זה קריטי.

הבונוס במתכון שלנו שאת הסופגניות תוכלו לחמם ולהקפיא כראות עינכם,

לאחר מכן לחמם במשך מספר שניות במיקרו וכמעט ולא תשימו לב להבדל בטריות ובטעם,

הכנו עוד מספר מתכונים של סופגניות במיוחד עבורכם לכבוד חג החנוכה או סתם אם יש לכם חשק:

'סופגניות אוראו', 'סופגניות אפויות', 'סופגניות אשל', 'סופגניות קלאסיות'

בנוסף הבלוג שלנו שעוסק במגוון כתבות מעניינות מתחום הקינוחים עוסק בכתבות המתאימות למתכון הנ"ל

אז למה אתם מחכים?

וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או לרשום לנו בקבוצת הפייסבוק איך יצא. נשמח לפרסם 😊

אוהבים, צוות ללוש.

ובתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שאולי תאהבו: