מקרון צרפתי
מקרון צרפתי – קינוחי מקרון היו פינוק פופולרי במשך מאות שנים, וקל להבין מדוע.
הממתקים העדינים והנגיסים האלה לא רק יפים למראה, אלא גם בעלי טעם ייחודי שאין לעמוד בפניהם. עם מראה חיצוני פריך ומרכז רך ולעיס,
המקרונים הם האיזון המושלם של מרקמים, מה שהופך אותם לאהובים בקרב חובבי קינוחים בכל רחבי העולם.
מקורו של המקרון הוא מצרפת, לה היסטוריה ארוכה ועשירה.
אומרים שהמקרון הוכן לראשונה על ידי השפית של המלכה קתרין דה מדיצ'י במאה ה-16.
לאחר מכן המתכון הועבר מדור לדור, ובסופו של דבר הפך למרכיב עיקרי במאפים הצרפתיים. כיום,
מקרונים נהנים על ידי אנשים בכל רחבי העולם והפכו לפינוק פופולרי לאירועים וחגים מיוחדים.
מקרונים לרוב עשויים מכמה מרכיבים פשוטים: קמח שקדים, אבקת סוכר, חלבונים וסוכר מגורען.
את החומרים מערבבים בזהירות ליצירת בלילה חלקה, שמרדדים לעיגולים קטנים על תבנית עם נייר אפייה.
לאחר מכן אופים את המקרונים בטמפרטורה נמוכה כדי ליצור את החלק החיצוני הפריך והמרכז הלעוס שלהם.
אחד הדברים הטובים ביותר במקרונים הוא המגוון העצום של הטעמים שהם מגיעים אליהם.
מווניל ושוקולד קלאסיים ועד טעמים אקזוטיים יותר כמו פטל ופיסטוק (להם יש לנו מתכונים כאן באתר)
יש טעם מקרון שיתאים לכל העדפת טעם.מאפיות מסוימות אפילו מציעות טעמים עונתיים,
כמו תבלין דלעת לסתיו או מנטה לחורף.
בנוסף לטעמם הטעים, המקרונים ידועים גם ביופיים. הם מגיעים במגוון רחב של צבעים וניתן לקשט אותם בתוספות שונות,
מנצנצים אכילים ועד פירות טריים, מה שהופך אותם לתוספת המושלמת לכל ממרח קינוחים.
הם יכולים לשמש גם כקישוט לקינוחים אחרים או כמתנה ייחודית לאירועים מיוחדים.
איך מכינים מקרונים; מתכונים למקרונים
למי שרוצה להכין בהכנה את הקינוחים הללו יש לנו קטגוריה שלמה של 'מתכונים למקרונים'
והנה המובחרים שבהם:
לסיכום:
קינוחי מקרון הם פינוק אהוב המציע שילוב מושלם של טעם ויופי.
בין אם אתם חובבי טעמים קלאסיים או מעדיפים משהו קצת יותר אקזוטי, יש את המקרון בשבילכם.
אז, בפעם הבאה שאתם במצב רוח למשהו מתוק וקצת שונה תוכלו להתפנק עם כמה מהפינוקים הקטנים והמענגים האלה.
מידע נוסף:
באתרנו תוכלו למצוא מאות מתכונים מכל הסוגים וגם כתבות עשירות בבלוג.
הנה כתבות שרשמנו שאולי יעניינו אתכם בנושאים ספיישלים מיוחדים:
- מארזים לפורים – מה כדאי לשים במארז קינוחים לפורים?
- סופגניות מיוחדות: איך הסופגניות הפכו ללהיט של חנוכה
- קינוחי כוסות בקלי קלות – הכי קלים והכי מהירים
- קינוחים לסוכרתיים; קינוח ללא סוכר – דגשים חשובים
- הכנת קצפת לזילוף – כל מה שצריך לדעת על הכנת קצפת
- אחסון במטבח: פתרונות אחסון למטבח קטן – איך לאחסן חומרי אפייה?
- תחליפי קמח לפסח: קמח לפסח – כל מה שצריך לדעת
- עוגיות טעימות: עוגיות טעימות בטירוף – העוגיות הכי טעימות בעולם
- קינוחים מהירים: איזה קינוחים מהירים להכנה אפשר לעשות?
אוהבים לכתוב? יתרה מזאת לכתוב על עולם הקינוחים בפרט? ניתן לעשות זאת!
בא לכם לרשום לנו לבלוג? דברו איתנו ונשמח לשתף פעולה יחד.
אנו עובדים עבורכם על תוכן איכותי וחדשני, שיעלה לבלוג בכל שבוע כתבה חדשה
ומעניינת בנושאים שונים בתחום הקינוחים / מתכונים ועוד…
אוהב ומעריכים, צוות ללוש 😊