חג הסופגניות:
כמו שכבר כתבנו בתיאור המאמר וכמו שאתם ודאי יודעים שאומרים חנוכה אומרים סופגנייה זה בא יחד יד ביד מאז ומתמיד בעצם.
אפשר להיתקל בסופגניות באמת אבל באמת בכל מקום. מהמכולת השכונתית עד לקיוסק הלילי שפתוח בלילה, בעבודה,
בטלוויזיה בגן בבתי ספר ואיך לא כמובן שעם המשפחה בהדלקת הנרות ובבית בכלל. בקיצור בכל מקום לא משנה כמה תנסו להתעלם מהם.
והדילמה? תמיד אותה דילמה. להכניס לפה? כדאי? הטעם שווה את זה, את כל הקלוריות האלה?
בכללי הדעה הרווחת והידועה לכלל הציבור היא "סופגנייה זה משמין" לא כדאי לאכול את זה.
אבל האם זה באמת נכון? והאם כמה היא באמת "משמינה" כמו שאנשים נוהגים לומר.
אנו דוגלים בכך שאתם יודעים חג זה חג ואתם יכולים להרשות לעצמכם סופגנייה מפנקת גם אם היא משמינה,
כי אתם לא אוכלים את זה בכל השנה. מה שכן אנו נוהגים לעשות היא לצרוך את הסופגנייה במידה הנכונה ולא לאכול כל יום סופגנייה או כמות מוגזמת,
כי מעבר לקלוריות סופגנייה זה לא הדבר הכי בריא בעולם אפשר לומר.
אז בואו נקצר במילים ונאמר את האמת כן זה משמין אפשר לומר זה לא מאכל כל כך בריא מהסיבות הפשוטות, היא מכילה המון קלוריות המון סוכר ושומן.
סופגנייה ממוצעת מכילה לפחות כ-450 קלוריות שמינימום 200 קלוריות מקורן בשמן הסופג.
כל סופגנייה מכילה בערך 30% שומן, שחלקו הגדול מקורו בסוכר ובקמח.
וזה עוד ללא כל התוספות שנכנסו אל הסופגנייה בשנים האחרונות כמו ציפוי שוקולד, ממרחים שונים, קישוטים ועוד…
מחקרים גילו שהמחיר התזונתי שאנחנו משלמים בעת אכילת סופגנייה אחת אפשר לאכול ארוחה שלמה! כן, כן, בדיוק כפי שזה נשמע סופגנייה אחת שוות ערך מבחינת קלוריות לארוחה שלמה!!!
משמין או לא משמין ומה גורם לכך?
אז כמו שכתבנו בפסקאות למעלה והספקתם להבין זה משמין. מעבר לכמות הגדולה של השמן,
הסוכר והקמח ושאר הקישוטים מעל (כל אחד לפי טעמו) מה שקורה בתהליך אכילת הסופגנייה שהופכת את זה לכל כך משמין
זה שהיא מגיעה למצב של התפרקות לסוכרים פשוטים ובודדים דבר שגורם לעלייה גדולה ברמת הסוכר בגוף ובדם שלנו.
ביום יום אנו צריכים שהסוכר בגופנו יהיה מאוזן כמו שמתאים לגוף שלנו ובשל כך מופרש הורמון האינסולין מהלבלב בשביל שהסוכר יוכל להיכנס אל תאי השריש והשומן.
בתוך הגוף בתאים הסוכר משמש לשתי דברים או לאנרגיה או שהוא הופל בסוף התהליך לשומן.
והקינוח לחנוכה הזה מכיל בתוכו גם קלוריות רבות וגם פחמימות רבות ובגלל כל זה תהליך ה"השמנה" בסופגנייה מוכרת וידועה יותר ואינה מומלצת.
אפשר להכין סופגניות ללא שמן?
אז אחרי שלכלכנו עליה רבות ועל הערך הקלורי העצום שלה.
הגעתם עד לפה ובא לכם בכל זאת סופגנייה ולהרגיש כמה שפחות רגשום אשמה יש פתרון לכך!,
ואכן אפשר להכין סופגניות ללא שמן שנקראות סופגניות אפויות.
הכנו עבורכם מתכון לסופגניות אפויות ללא שמן, אומנם הם לא הדבר הכי בריא בעולם כפי שהספקתם לקרוא במאמר זה.
אבל הם בהחלט מומלצות על פניי סופגניות המטוגנות בשמן עמוק הידועות לשמצה.
מתכונים נוספים לסופגניות במיוחד בשבילך:
מחפשים להכין קינוחים לחג חנוכה? הכנו עבורכם קטגוריה שלמה ומלאה בקינוחים לחנוכה.
אוהבים לרשום על עולם הקינוחים? בא לכם לרשום לנו לאתר?
דברו איתנו ונשמח לשתף פעולה יחד.
אוהבים, צוות ללוש 😊