טארט שוקולד וקרמל מלוח – קצת רקע ומידע על העוגה:
מתכון מטורף לטארט עשיר במיוחד. מתכון לטארט שוקולד וקרמל מלוח בשעה עבודה בלבד.
עוגה מושלמת שתשלב לכם גם שוקולד וגם קרמל מלוח בצורה מדהימה. אחת מהעוגות אהובות עלינו.
העוגה הזו חלבית אז כל שומרי הכשרות שימו לב המתכון חלבי.
זמן ההכנה של טארט שוקולד וקרמל מלוח הנ"ל הוא כשעה בלבד. 60 דקות ויש לכם טארט מושלם.
דרגת הקושי הינה קלה לכן אנחנו מבטיחים שהיצמדות למרכיבים ושלבי ההכנה ותצליחו להכין את המתכון.
אנחנו פה לכל שאלה כמובן במידה ואתם מסתבכים בשלב מסוים! 🙂
מרכיבי המתכון של העוגה מתחלקים לארבעה חלקים, אלו החלקים והמרכיבים שתצטרכו להכנת המתכון:
- הכנת העוגה
- למלית שוקולד
- לשכבת הקרמל
- לציפוי הגנאש
לעוגה תצטרכו: חמאה, קמח לבן, סוכר לבן, מלח, ביצה ואבקת קקאו.
להכנת מלית השוקולד תצטרכו: שוקולד מריר, שמנת מתוקה, ביצים, סוכר לבן וחמאה.
לשכבת הקרמל: סוכר לבן, חמאה, שמנת מתוקה ומלח גס.
בשביל להכין את הציפוי גנאש תצטרכו: שוקולד מריר ושמנת מתוקה.
*שימו לב: בכמויות מדויקות נא להשתמש באופן מדויק בחלק העליון של דף המתכון – זה קריטי להצלחת המתכון.
טארט שוקולד וקרמל מלוח
כפי שציינו כבר לפני כן דרגת הקושי היא קלה לכן תוכלו להכין את העוגה בכיף ובקלות,
ואנו מתחייבים שהיצמדות למרכבי המתכון ולכל שלבי אופן ההכנה – כולם יצליחו.
- קחו קערת מיקסר ותערבבו היטב בעזרת וו גיטרה קמח, קקאו, חמאה, סוכר ומלח עד קבלת תערובת פירורית.
- הוסיפו את הביצה והמשיכו לערבל עד קבלת בצק אחיד. אם הבצק עדיין פירורי, תוסיפו מעט מים על פי הצורך, לאחר מכן עטפו את הבצק והכניסו לקירור כחצי שעה.
- לאחר הקירור, תרדדו את הבצק לעובי של כ1 ס"מ לקוטר 24-26. מתאימים את הבצק לתבנית,
את שאריות השוליים חותכים בעזרת סכין חדה. מחוררים את הבצק מעט ובעדינות בעזרת מזלג. - תחממו את התנור מבעוד מועד ל-165 מעלות ואז הכניסו לאפייה של 15 דקות עד הזהבה קלה ומניחים לתחתית הפאי להתקרר.
- בשלב זה מכינים את המלית: בקערה ממיסים בפולסים במיקרוגל שוקולד מריר, חמאה ושמנת עד קבלת תערובת שוקולד אחידה וחלקה.
בקערה נפרדת מקציפים היטב ביצים וסוכר.מוסיפים בהדרגה את תערובת השוקולד אל תערובת הביצים וממשיכים לערבל עד לאיחוד.
יוצקים את הבלילה מעל תחתית הפאי ואופים ל20-25 דקות נוספות עד להתייצבות המלית. - מכינים את הציפוי: ממיסים בקערה בפולסים במיקרוגל שוקולד מריר וחמאה עד קבלת תערובת שוקולד חלקה.
- יוצקים על העוגה ובעדינות בעזרת כף או לקקן מיישרים על כל המלית.
- מכינים את הקרמל: במחבת על אש בינונית מניחים כוס סוכר לבן, מידי פעם מזיזים את המחבת בלבד עד שהסוכר נמס ומתקרמל.
לאחר שהסוכר נמס לגמרי מנמיכים את האש ומוסיפים את השמנת בפעם אחת תוך כדי ערבול.
מערבלים היטב עד קבלת תערובת חלקה ללא גושים. - מורידים את המחבת מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב עד שהיא נמסה ונטמעת בתערובת, מוסיפים את המלח הגס ומערבבים מעט.
יוצקים שכבת קרמל מעל שכבת השוקולד ומעבירים לקירור למשך כשעתיים לפחות.
—
עוגות בחושות
קצת מידע על עוגות בחושות, כיום הסוג הפופולרי ביותר שמכינים בכל העולם וגם במטבח הישראלי זוהי העוגה הבחושה.
למי שלא יודע למה היא נקראת כך אז למעשה אנו מדברים על עוגה שכל מרכיביה מעורבלים יחדיו במערבל
או בצורה ידנית כאשר לאחר שלב זה מוסיפים אליה קמח וחומרי תפיחה נוספים.
עוגות קרות
קצת מידע על עוגות קרות, אנשים רבים מעדיפים כיום עוגות קרות על פני עוגות בחושות או עוגות שמרים מסוימות.
הסיבה היא מעבר לטעם והמרקם הנפלא והקר גם התחושה שאנו אוכלים עוגה קרה שמקררת את הגוף ומביאה עמה תחושה
כיפית ונעימה – מעבר לטעם המשובח של מרכיבים מסוימים שיוצאים מהמקרר ישירות לפה שלכם.
אין טעים יותר או טעים פחות בעת הכנת עוגה או בחירת עוגה – הכל עניין של טעם.
יש כאלו שמעדיפים את העוגות הבחושות – ויש כאלו שמעדיפים את העוגות הקרות.
אצלנו באתר תוכלו למצוא את כל המינים והסוגים שרק תוכלו לרצות? יש משהו שבא לכם ואין? תכתבו לנו ונדאג לזה!
—
מתכונים לעוגות
מעוניינים במתכונים נוספים לעוגות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגות בחושות' , 'עוגות קרות'
את כל המתכונים של העוגות הקיימים באתר תוכלו לראות באתר תחת קטגוריה 'עוגות'
—
בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:
- קינוחים לשבת: עוגות לשבת – עוגיות לשבת – מה מומלץ?
- קינוח לסוכות: איזה קינוחים הכי כדאי להכין בסוכות?
- איזה קינוחים ילדים הכי אוהבים להכין?
- עוגות: עוגות בחושות – עוגות קרות – כל מה שצריך לדעת
- עוגות לשבועות: אילו עוגות הכי מומלץ להכנה בחג השבועות?
- מתכונים לעוגות גבינה – עשה ואל תעשה
- עוגות בחושות: אחסון עוגות – הקפאת עוגות – מה מומלץ ולמה?
- אחסון במטבח: פתרונות אחסון למטבח קטן – איך לאחסן חומרי אפייה?
—
במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂
אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂
אוהבים, צוות ללוש.