הכנת קצפת לזילוף
כאשר מדובר בהכנת קצפת לזילוף לפעמים יכולה להיות משימה לא פשוטה נוחה או כיפית.
לפעמים הקצפת יוצאת רכה מדי או עלולה להישבר או במרקם קצת שונה ממה שרצינו או צפינו.
וגם לא יודעים בכמה קצפת במדויק צריך להשתמש במתכון. בקיצור לאלה שפחות מתחום הקונדטוריה זה יכול עבורם משימה לא נוחה.
בכתבה הבאה שלפניכם ננסה לעזור לכם עד כמה שניתן בנושא הקצפות, המרקם, טיפים ועוד…
וגם: מתכונים שווים במיוחד המכילים קצפת לזילוף.
בראש ובראשונה חשוב להבהיר שלקצפת יש כמה וכמה סוגים שונים וכמה מרקמים שונים
לדוגמא: אם הכנו קצפת רכה היא יותר תתאים לעולם המוסים.
ומנגד קצפת יציבה יותר שנעשנת חזק וטוב תתאים יותר לזילופים, ושאנחנו מתכוונים לזילופים
זה אומר מספר רב של מתכונים המכילים קצפות
הכנת קצפת
אתם חייבים להבין את הדבר הבא – קצפת לזילוף חייבת להיות עם מרקם מאוד יציב, שאינו נוזל.
ואת זה נוכל לראות כאשר שהצורה של הצנתר נשמרת חזק ושקית הזילוף משתלבת היטב עם הקצפת אותה הכנתם.
אז בואו נגיע ישר ולעניין מה באמת אתם צריכים בשביל להכין קצפת מושלמת:
ואלה המרכיבים:
- 250 מ"ל שמנת מתוקה חלבית או קצפת צמחית
- פודינג – 2 כפות
- סוכר – 2 כפות (לא חובה)
איך מכינים את הקצפת?
השלבים להכנת הקצפת לזילוף נורא פשוטים ואלו השלבים:
לפני הכל אנחנו ממליצים להכניס את השמנת אל המקפיא למשך זמן של כ-5 – 10 דקות.
במידה ואתם לא מכניסים את השמנת אל המקפיא תדאגו שהיא תהיה קרה ישירות מן המקרר.
כאשר הקצפת קרה מקציפים את השמנת בקערת המיקסר שלכם בעזרת וו בלון למשך זמן של כ-2 דקות,
עד שהתייצבות תהיה קלה והמרקם יהיה כמרקם של יוגורט.
לאחר מכן מוסיפים את הפודינג וממשיכים להקציף כ-3 דקות נוספות ולבסוף את הסוכר ומקציפים הכל בעוד חצי דקה.
בודקים שהקצפת מוכנה שמתנקים את וו הבלון מהמיקסר והקצפת יציבה ונתפסת על בלון ההקצפה.
שימו לב: אל תחששו במידה וצריך לעצור את המיקסר ולבדוק את המרקם של הקצפת מפעם לפעם – זה לא יהרוס את הקצפת שלכם.
במידה ואתם מרגישים שאתם צריכים להוסיף חלב או נוזל כלשהו, בעדינות, זה מאוד טריקי ועדין – שימו לב שאתם לא מדללים את הקצפת יתר על המידה.
מה אסור לעשות?
אל תוסיפו את הפודינג אל השמנת ותניחו לו להישאר על השמנת ללא הקצפה ראשונית מכיוון שבשמנת יש גושי פודינג שאי אפשר להוציא.
ולא תהיה דרך חזרה.
המלצה: במהלך ההקצפת מומלץ במשך פעמיים לעצור את המיקסר ובעזרת מרית לנקות את הדפנות אל תוך הקצפת.
בונוס: מתכונים המכילים קצפת לזילוף
מתכונים עם קצפת:
כמובן שתוכלו למצוא עוד מאות מתכונים לפי בחירתכם עפ"י קטגוריות שונות.
—
באתרנו תוכלו למצוא מאות מתכונים מכל הסוגים וגם כתבות עשירות בבלוג.
הנה כתבות שרשמנו העוסקות במידע אודות עולם הקינוחים שאולי יעניינו אתכם:
- אחסון במטבח: פתרונות אחסון למטבח קטן – איך לאחסן חומרי אפייה?
- עוגות בחושות: אחסון עוגות – הקפאת עוגות – מה מומלץ ולמה?
- תחליפי קמח לפסח: קמח לפסח – כל מה שצריך לדעת
- קינוח לילדים: איזה קינוחים ילדים הכי אוהבים להכין?
- קינוחים ללא גלוטן – ממה צריך להיזהר ואיך לשפר?
אם אתם מעוניינים לכתוב לנו לבלוג או נושאים שעליהם תרצו שנכתוב, נשמח מאוד לשמוע.
בנוסף לכך אתם מוזמנים לעקוב אחרינו בעמוד האינסטגרם שלנו ובעמוד הפייסבוק.
תודה שאתם כאן. אוהבים ומעריכים צוות ללוש.