חזרה לעמוד הבלוג המלא >

אחסון במטבח: פתרונות אחסון למטבח קטן - איך לאחסן חומרי אפייה? | ללוש - מתכוני קינוחים אונליין

אחסון במטבח: פתרונות אחסון למטבח קטן – איך לאחסן חומרי אפייה?

כאשר מדובר במצרכי מזון או מרכיבים להכנת מזון, ארוחה שלמה או סתם משהו קליל שאנו צריכים לאכול אין ספק שהדבר החשוב ביותר והכרחי ביותר הוא – הטריות. במאמר הנ"ל נתמקד בשמירה על טריות ואחסון של חומרי אפייה כדוגמת קמחים על מנת שנוכל לשמור על הטריות שלהם בצורה הטובה ביותר ובנוסף לכך איך אפשר לחסוך במקום כאשר יש לנו מטבח קטן.

פתרונות אחסון למטבח קטן

לפני הכל אשר אנו ניגשים לאחסן במטבח קטן יש לבחון את הדברים היטב על מה אנחנו רוצים לשים דגש ועל מה פחות.
מה חשוב וקריטי שיהיה לנו ומה פחות קריטי.
לדוגמא אם אתם כמונו אוהבים ומכורים לאפייה תכנון נכון וחכם יעניק לכם אופציה לייצר פינה ייעודית במיוחד לאפייה.

ההמלצה הטובה ביותר שנוכל להעניק לכם זה צמצום השקיות הגדולות של חומרי הגלם שלכם והעברתם אל קופסאות אחסון.
מעבר לכך שקופסאות ניתן להניח אחד על השני בצורה נוחה שתאפשר לנו להכניס אל הארון כמות גדולה יותר.
בהמשך המאמר תקבלו כמה הקופסאות האלו קריטיים לדבר נוסף וחשוב לא פחות – הטריות של חומרי הגלם!

פתרונות אחסון למטבח קטן – כעת אחרי שהבאנו לכם בקצרה איך כדאי לאחסן דברים במטבח קטן, נעבור על כל הנקודות וההמלצות הטובות ביותר
על אחסון של מוצרי אפייה, החל מקמחים עד לחומרי אפייה השונים ואפילו בונוס קטן של חומרי גלם נוספים!

נתמקד כעת בשלושה סוגי אחסון שונים, והם:

  • אחסון קמח בתוך מזווה
  • האם כדאי לאחסן קמח בתוך המקרר
  • אחסון קמח התוך המקפיא
  • שמירה ואחסון של סוג קמח שונה כדוגמת קמח מלא וקמח אגוזים

כמובן שלפני הכל חשוב לציין וידוע לכל שעל גבי האריזה של המוצר (הקמח) מצוין לרוב תאריך התפוגה של המוצר.
לרוב שמדובר כשנה מהזמן שבו רכשתם, (לאופים והקונדיטורים שמכינים דברי אפייה אין לכם מה לדאוג מכך ככל הנראה הקמח ייגמר הרבה לפני תאריך התפוגה).

 

אחסון במטבח: פתרונות אחסון למטבח קטן - איך לאחסן חומרי אפייה? | ללוש - מתכוני קינוחים אונליין

איך לאחסן חומרי אפייה?

מוכנים? מתחילים אחסון קמחים:

אחסון קמח בתוך המזווה:

לאופים באופן קבוע בין אם זה כתחביב או בין אם אתם קונדטורים ואופים באופן קבוע,
אנו ממליצים לכם לאחסן את הקמח בתוך קופסה אטומה היטב בתוך המזווה.
אחסון מסוג זה יעניק לכם שמירה וטריות על הקמח בצורה טריה ואיכותית ביותר.
במשך של לפחות 3 שבועות ואף יותר מכך. שהיתרון הבולט באחסון קמח בתוך קופסה אטומה היטב היא מניעת חדירת חרקים אל הקמח,
כמו גם אבק לכלוך או כל סוג אחר של פסולת.

אחסון קמח בתוך המקפיא:

אם תדירות האפייה שלכם יותר נדירה ומתבצעת לעיתים רחוקות יותר ובואו נאמר שקמח הוא לא המוצר הכי פופולארי במטבח שלכם.
אנו ממליצים לאחסן את הקמח בתוך המקפיא. אחסון קמח במקפיא מומלץ בחום בתוך מיכל אטום במקרר,
שמירה של קמח במיכל אטום בתוך המקרר שלנו יעניק לנו שמירה על הקמח טרי ויגדיל את אורך החיים של הקמח.

האם כדאי לאחסן קמח בתוך המקרר:

נתחיל מהדבר הראשון, אחסון של קמח בתוך המקרר לא שונה יותר מדי מאשר אחסון בתוך המזווה.
ואחסון זה מומלץ לאנשים שגרים בערים, אזורים ומקומות שבה הלחות גבוהה יותר.
לאנשים הגרים באזורים עם לחות גבוהה מומלץ מאוד לאחסן את הקמח בתוך קופסה אטומה בתוך המזווה,
מומלץ מאוד לפני השימוש בקמח הוציאו את הקמח מעט לפני שימוש שיגיע לטמפרטורת החדר.

שמירה ואחסון של סוג קמח שונה כדוגמת קמח מלא וקמח אגוזים:

לאופים / קונדוטורים אשר משתמשים בסוגים שונים של קמחים כדוגמת קמח מלא /
קמח מחיטה מלאה / קמח דגנים / קמח אגוזים וכו'…
אל תשכחו דבר חשוב: תוכלת החיים של הקמחים האלה קצרים יותר מאורך החיים של קמח רגיל.

סוג האופן בו נרצה לאחסן קמח מסוגים אלו, זהה לגמרי לסוג קמח לבן עליו קראתם במהלך המאמר הנ"ל.

גם כאן נרצה לאחסן את הקמח בכלי אטום או בשקית אטומה היטב, וגם במקפיא זה מעולה.

אך נציין זאת שוב: קמחים מהסוגים הללו תוכלת חייהם קצרים מסוג קמח רגיל.

אחסון סוכר חום – סוכר לבן:

המטרה שלנו בעת אחסון סוכרים (חום ולבן) הוא לא לחשוף אותם ללחות כי כאשר אנו חושפים את הסוכרים ללחות
בקלות רבה הם יהפכו לגושים והסיבה הזאת נובעת מכיוון שבסוכר חום ובסוכר לבן
ישנו אחוז לחות גבוהה בהרבה מזה של קמח.
לכן אחסון נכון יעניק לנו הבטחה שהסוכר יישאר גרגירי ומוכן לשימוש בצורה הטובה והטרייה ביותר.

סוכר טרי וגרגירי כמו שצריך שונה משמעותית מסוכר גושי שפחות נעים לשימוש והטעם לחלוטין נפגם.

סוכר לבן: אז כמו שכבר הבנתם מכיוון שאנחנו צריכים למנוע מהסוכר אופציה שתחשוף אותו ללחות,
הדרך הטובה ביותר לשמירה על הטריות של מוצר זה הוא שימוש בכלי אטום 100% – אטום הרמטית.
והמיקום של הקופסה? במקום קריר, יבש ומוצל – בתוך הארון זה נהדר.

סוכר חום: ידעתם שהלחות בסוכר חום גבוה יותר מאשר זה בסוכר לבן?
אז כן, הלחות של סוכר חום גבוה יותר מסוכר לבן לכן חשוב גם אותו לאחסן בצורה הרמטית וטובה על מנת למנוע היווצרות גושים.

אחסון במקפיא: שיטה נוספת שיכולה לעזור לטריות היא אחסון של הסוכר בתוך המקפיא.
אך שימו לב אם אתם עושים זאת – במידה ואתם יודעים שאתם מתכננים לאפות או ל
בשל עם הסוכר במהלך השבוע הוציאו את הסוכר לילה לפני כן והעניקו לו הפשרה
שתביא את הסוכר למצב של טמפרטורת החדר.

אבקה – אחסון אבקות:

אבקת אפייה ו/או אבקת סודה לשתייה לא טרייה תגרום בקלות לכל המתכון שלכם והמאפים שלכם להיהרס – עד כי כך זה קריטי.
כאשר תשתמשו באבקות לא טריות משהו בקינוח שלכם או בכל דבר אשר אתם מכינים פשוט לא יתרומם מעלה.

אז מהי הדרך הטובה ביותר לאחסון אבקות?

אבקת אפייה: את האבקת אפייה נרצה לאחסן בתוך שקית הנמצאת בכלי אטום הרמטית!
המקום הטוב ביותר לשמירה על הטריות זה הנחת הקופסה בתוך ארון מוצל.

רוצים לדעת איך ניתן לבדוק אם אבקת אפייה שלכם עודנה טרייה? תערבבו 1/2 כפית אבקת אפייה עם 1/4 כוס מים.
במידה ואתם רואים שהמים מבעבעים לאחר מספר דקות, זה אומר שאבקת האפייה טרייה לחלוטין!

אבקת סודה: גם כאן חשוב במיוחד לשמור את אבקת הסודה בתוך כלי אטום במידה ולא ידעתם אז
לאבקת סודה ישנה נטייה לספיחת ריחות ממזונות. הזמן המוערך על טריות אבקת סודה הינה 18 חודשים
או עד המועד תפוגה אשר רשום על גב השקית.

רוצים לדעת איך ניתן לבדוק אם אבקת סודה שלכם עודנה טרייה? תשפכו טיפ קטנה של חומץ על 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה,
במידה ואתם רואים שאבקה מבעבעת במר היא טרייה לחלוטין!

איך לאחסן שמרים נכון?

אם אתם חובבי אפייה או אפילו מכורים כמונו אתם לבטח יודעים כמה חשוב להשתמש בשמרים טריים ואיכותיים.
אחרת לא משנה כמה תשקיעו במתכון או בקינוח שאתם מכינים – זה פשוט לא יצא אותו דבר.
הבצק לא יצא כראוי לא יתפח בצורה הטובה ביותר והטעם? יכול לגרום לטעם לוואי שאנחנו ממש לא רוצים לקבל.

אחסון שמרים יבשים או טריים: שמרים מגיעים עם תאריך תפוגה. זה הדבר החשוב שצריך לדעת.
לכן ניתן ואף מומלץ לאחסן את השמרים במקום קריר וחשוך (דוגמה ארון או מקרר) – עד מועד התפוגה של השמרים
אותו מועד תוכלו לראות לרוב בגב השקית.

איך לבדוק עם השמרים עדיין פעילים וטריים? תקחו כפית סוכר וערבבו אותה בחצי כוס חמים ופזרו את השקית שמרים יבשים
או לחלופין 4 כפיות של שמרים טריים (מה שתרצו). ערבבו הכל יחדיו ותנו לכוס לעמוד לנוח בזמן משוער של כ-10 דקות.
במידה והמים מבעבעים – הרווחתם! השמרים טריים לגמרי.

בונוס: אחסון תמצית וניל + אחסון מקלות וניל + שוקולד + דבש

תמצית וניל: מוצר זה מאוחסן היטב, התמצית הנוזלית נשמרת טרייה לאורך זמן רב
אפילו יותר משנה!! המקום הטוב ביותר לאחסון תמצית וניל הינו במקום קריר, ועדיף מאוד גם חשוך.
הנסו להימנע מאחסון מוצר זה ליד מקום חם – והשתדלו גם להימנע ממקום קר מדי.
לכן המקום הטוב ביותר לאחסון תמצית וניל הינו ארון חשוך.

מקלות וניל: בניגוד מתמצית וניל, את מקלות הוניל ניתן ואף מומלץ מאוד לאחסן בכלי אטום בתוך המקרר!

שוקולד טרי: נתחיל מהתחלה. שוקולד שנמצא באריזה סגורה, ובטח כאשר מדובר באריזה המקורית שלו יישמר למשך זמן רב!
לסוג שוקולד לבן או חלב יכול לקחת עד 9 חודשים מלאים להתקלקל! ולשוקולד מריר? יכול לקחת כמה שנים טובות!!
מעוניינים לשמור את השוקולד טרי ואיכותי לאורך זמן? הניחו אותו בתוך מקום קריר וחשוך – אשר השוקולד עטוף היטב ומבודד ממזונות אחרים.
אל תאחסנו את השוקולד שהוא סגור בתוך המקרר דבר זה אינו מומלץ –
אלא אם כבר פתחתם את חבילת השוקולד אז כן מומלץ לשמור במקרר או במקפיא.

דבש: במידה ואתם מעוניינים לאחסן דבש נוזלי ולשמור עליו – ההמלצה הטובה ביותר הינה שמירה של הדבש בתוך
קופסה אטומה בתוך המקרר. אך שימו לב: לפני השימוש הוציאו את הדבר והפשירו אותו בטמפרטורת החדר.
אם תרצו לזרז את ההפשרה ניתן להכניס למיקרו למספר שניות –
אך אנחנו אוהבים וגם ממליצים לעשות זאת בדרך הטבעית ביותר הפשרה ללא מיקרו..

לסיכום מעבר לכך שלמדנו על פתרונות אחסון למטבח קטן, גם הבאנו לכם מספר רב של רעיונות ודרכים
על אחסון חומרי אפייה גלם ושאר הדברים הקשורים בעולם האפייה והקונדטוריה.

באתרנו תוכלו למצוא מאות מתכונים מכל הסוגים וגם כתבות עשירות בבלוג.

הנה כתבות שרשמנו העוסקות במידע אודות עולם הקינוחים שאולי יעניינו אתכם:
הקשורות במעט על הנושא של פתרונות אחסון למטבח קטן.

אוהבים לכתוב? יתרה מזאת לכתוב על עולם הקינוחים בפרט? ניתן לעשות זאת!
בא לכם לרשום לנו לבלוג? דברו איתנו ונשמח לשתף פעולה יחד.

וכמובן נשמח לראותכם בעמוד האינסטגרם שלנו או בעמוד הפייסבוק שלנו – ולשמוע את דעתכם על הכתבה פתרונות אחסון למטבח קטן.

אוהב ומעריכים, צוות ללוש

אהבתם? נשמח שתשתפו כאלו שזה יכול לעזור להם: